Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rušnou službu zažili ze čtvrtka na pátek hasiči. Do dnešního rána vyjížděli k šesti požárům

Rušnou službu zažili ze čtvrtka na pátek hasiči v Libereckém kraji. Do dnešních 04:00 vyjížděli k šesti požárům. Výše škod ani příčiny v některých případech zatím nejsou známé. V průběhu dopoledne se ještě budou události došetřovat, sdělila dnes mluvčí Hasičského záchranného sboru v Libereckém kraji Zdenka Štrauchová.

Už po 18:30 vyjížděli hasiči do průmyslového podniku v Doubí nedaleko Turnova, kde začal hořet lis ve výrobě. "Na místo byly povolány tři jednotky hasičů, ještě před jejich příjezdem ale požár zlikvidovali zaměstnanci pomocí přenosného hasicího přístroje. Hasiči provedli kontrolu a odvětrání objektu," popsala událost Štrauchová.

O půl hodiny později vyrazili hasiči k požáru přístavby u rodinného domu v Železném Brodě na Jablonecku. Přístavbu, v níž byl kotel na tuhá paliva a zahradnické vybavení, se podařilo uhasit a zabránit rozšíření ohně na sousední roubený dům. Škodu hasiči předběžně odhadli na 100 tisíc korun.

Kolem 19:40 vyjížděli hasiči v Jablonci k požáru bytu v osmipodlažním panelovém domě ve Mšeně. "Průzkum z chodby nevykazoval žádné známky hoření, ani termokamera neukázala zvýšené teploty. Z bytu ale nikdo neotvíral, a tak se hasiči dostali dovnitř díky výškové technice přes balkon. Uvnitř byly nalezeny dvě osoby, které se nadýchaly kouře," řekla Štrauchová. Za asistence zdravotníků vytáhli hasiči oba postižené ven. "Požár se omezil pouze na jídlo v hrnci a nerozšířil se ani na kuchyňskou linku. Škoda je nulová," dodala mluvčí hasičů.

Krátce před půlnocí pak byli hasiči povoláni k požáru porostu na železničním náspu v Hrádku nad Nisou na Liberecku. Před 03:00 pak zasahovali jejich kolegové ve Starých Splavech na Českolipsku u požáru stánku se suvenýry. "Požár byl ohlášen pozdě a v době příjezdu hasičů byl objekt velikosti čtyři krát dva metry požárem zcela zničen. Příčina i výše škody jsou předmětem šetření," doplnila Štrauchová. Další požár byl podle ní ohlášen v 03:45 v Husově ulici v Liberci. "Hořel uskladněný materiál na chodbě před vstupem do bytu. K žádnému zranění nedošlo," dodala mluvčí.

Autoři | Foto HZSLK

Štítky požár, Liberecký kraj, Hasičský záchranný sbor, Turnov, Doubí, Železný Brod, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rušnou službu zažili ze čtvrtka na pátek hasiči. Do dnešního rána vyjížděli k šesti požárům  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.