Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zaplatil deset tisíc korun za téměř bezcenný telefon, podvodníka hledá policie

Není to tak dávno, co jsme vás varovali před nákupy drahé elektroniky na dobírku u neověřených prodejců. Další případ podvedeného zákazníka ale na sebe nenechal dlouho čekat. Tentokrát si muž ze Smržovky objednal telefon Sony Xperia Z5 premium, za který zaplatil 10 tisíc korun. V balíčku ho ale čekalo nemilé překvapení.

„Jaké překvapení bylo, když místo objednaného telefonu se v balíku nacházel starý mobil v maximální hodnotě tisíc korun,“ dodala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Případem podvodu se už zabývají policisté ze Smržovky. Napálený muž udělal hned několik základních chyb. Tou první bylo to, že nakupoval od neověřeného prodejce. "Doporučuji také balík na dobírku otevřít vždy ještě na poště nebo připředání doručovatelem, za jeho přítomnosti. V případě, že příjemce zjistí, že byl podveden, ať ihned kontaktuje linku 158 a vyžádá přítomnost hlídky na místě. V takových případech dokáže ještě policie, za využití svých zákonných oprávnění, zasáhnout a peníze na místě zajistit,“ řekl už dříve nadpraporčík Antonín Nevole.

Nikdy neposílejte peníze předem, a pokud máte opravdu pocit, že bez inzerovaného zboží nemůžete žít, domluvte si s prodejcem osobní schůzku. Není od věci si ho také prověřit pomocí vyhledávače.

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, Smržovka, Sony Xperia Z5 Premium

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaplatil deset tisíc korun za téměř bezcenný telefon, podvodníka hledá policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.