Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberečtí celníci zadrželi dva běloruské kamiony napěchované desítkami tun nezdaněného tabáku

Je to přesně týden, co liberečtí celníci vyhmátli poblíž Harrachova dva podezřelé běloruské kamiony. Po otevření obou návěsů se nestačili divit. Kamiony byly napěchovány čtyřiadvaceti tunami nezdaněného tabáku, který nebyl podle řidičů určen pro český trh. Škoda jen na spotřební dani jde do desítek milionů korun.

„Kdo si přepravu tabáku objednal, kam ten směřoval a jakého je původu, to je předmětem dalšího šetření, nicméně škody, které se doposud podařilo zjistit a zadokumentovat, jsou jen na spotřební dani ve výši 51 279 480 korun,“ dodal mluvčí celní správy Martin Stočes.

Vzhledem k tomu, že řidiči nepředložili žádné doklady, kterými by prokázaly zdanění naloženého tabáku a jeho původ, celníci jej zajistili. „Po vyložení obou kamiónů v sídle celního úřadu zjistili, že v nich bylo naloženo celkem 183 neoznačených kartonových krabic, které obsahovaly 24 tun částečně zpracovaných tabákových listů,“ dodal mluvčí.

Případ, o kterém dnes celníci informovali, je stále ve fázi šetření. Za krácení daně, poplatku a podobné povinné platby hrozí pachateli v případě odsouzení trest vězení v rozmezí 5 až 10 let.

Foto Celní správa

Štítky tabák, Harrachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí celníci zadrželi dva běloruské kamiony napěchované desítkami tun nezdaněného tabáku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.