Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kradl, aby měl na drogy. Ve vazbě skončil Liberečan, který během dvou měsíců vykradl pět desítek aut

Liberečané si můžou konečně oddychnout. Policistům se koncem minulého měsíce podařilo dopadnout „fantoma“ libereckých parkovišť, který vykrádal jedno auto za druhým, a to doslova. Před dvěma měsíci byl propuštěn z vězení a od té doby vykradl přes 50 aut převážně v centru Liberce. Jelikož je osmatřicetiletý zloděj drogově závislým, bral doslova vše, co mělo cenu.

„Vozidla vykrádal na různých místech centra Liberce a dále také ve Stráži nad Nisou a ve Vratislavicích nad Nisou. Kromě toho, že se vloupal do vozidel zaparkovaných na ulicích, v mnoha případech jeho drzost neznala mezí a vnikal lidem i do vozidel zaparkovaných ve dvorech a zahradách u domů,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Způsob, jakým se do vozidel dostával, byl zpravidla ve všech případech podobný. Rozbíjel některé z okének, jen výjimečně vypáčil zámek dveří. V jednom případě se vloupal i do objektu jedné liberecké firmy.

„Z vozidel si bral většinou věci, které se daly zpeněžit. Často z vozidel mizely navigace, autorádia, brašny s notebooky, elektrické nářadí, fotoaparáty, v jednom případě videokamera, kytara, ale také oblečení, osobní doklady i doklady k vozidlům, sluneční brýle a mnohdy to byly jen drobnosti – drobné mince, tašky s písemnostmi, klíče. V jednom případě přišli majitelé o dětskou autosedačku,“ dodala mluvčí. Bezcenné věci zloděj většinou pohodil někde v okolí krádeže, jak ve své výpovědi sám uvedl, oblečení někdy rozdal na ulici jiným lidem, cennější věci prodal nebo vyměnil za jiné věci. „Často jej zlákaly byť jen drobné mince položené v prostoru vedle ruční brzdy,“ doplnila Šrýtrová.

Zkušený zloděj, který po únorovém propuštění z vězení pracoval pouhé dva týdny a žil na sociálních dávkách, stihl během víkendu vykrást i deset aut. Teď ale sklapla past. Policisté osmatřicetiletého zloděje z Liberce dopadli, soudce akceptoval návrh na vzetí do vazby a díky trestní minulosti a výši škod hrozí nenapravitelnému zloději až pět let ve vězení. Škoda, kterou způsobil, přesahuje 400 tisíc korun.

Foto Policie ČR

Štítky věznice, Liberec, Stráž nad Nisou, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kradl, aby měl na drogy. Ve vazbě skončil Liberečan, který během dvou měsíců vykradl pět desítek aut  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.