Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Silně opilá řidička nabourala do autobusu a značky. Vyfasovat může až tři roky vězení

Na pořádné problémy si před nedávnem zadělala jednačtyřicetiletá řidička. Když silně opilá a ještě v autě bez technické kontroly projížděla centrem Lučan nad Nisou, zavinila nehodu. Na místě přišla o řidičské oprávnění a i přes nízkou škodu jí hrozí až tři roky za mřížemi.

V ten den ráno krátce po osmé hodině jela v Peugeotu 106 po silnici ve směru od Jablonce nad Nisou. „Před nehodou byla údajně oslněna sluncem a v reakci na dítě přebíhající vozovku strhla řízení vlevo, přičemž lehce narazila levým zpětným zrcátkem do levého předního rohu autobusu, který stál v autobusové zastávce,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Tím ale celá kolize neskončila. Žena následně narazila do dopravní značky u středového ostrůvku, kterou tímto vyvrátila a utrhla si výfuk.

Dechová zkouška ukázala, proč žena tak neobratně zareagovala. „Policisté v jejím dechu na místě události naměřili hodnotu alkoholu 1,82 promile. Z tohoto důvodu jí byl také na místě zadržen řidičský průkaz. Navíc provedenou kontrolou policisté zjistili, že na vozidle je k prosinci 2014 propadlá technická prohlídka,“ dodala mluvčí.

Škoda, kterou opilá řidička způsobila, je předběžně vyčíslena na 11 tisíc korun. Za řízení a nehodu pod vlivem alkoholu může u soudu vyfasovat až tři roky za mřížemi.

Foto Policie ČR

Štítky havárie, Lučany nad Nisou, Jablonec nad Nisou, Peugeot 106

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silně opilá řidička nabourala do autobusu a značky. Vyfasovat může až tři roky vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.