Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: U soudu v Liberci padl výjimečný trest. Fejfar si za ubodání známého z Vratislavic odsedí 25 let

Chladnokrevně ubodal jedenácti ranami svého známého, oblékl si jeho oblečení a několikrát se vrátil do jeho bytu, aby si odnesl vše, co mělo alespoň minimální hodnotu. Řeč je o jednapadesátiletém Františku Fejfarovi, kterého dnes potrestal Krajský soud v Liberci výjimečným trestem odnětí svobody na 25 let. Svého šedesátiletého kamaráda zavraždil téměř přesně před rokem v jeho bytě ve Vratislavicích.

O celém případu jsme vás informovali krátce po činu. Svého známého navštívil Fejfar naposledy 12. května loňského roku, kdy také k vraždě došlo. To také potvrzuje také dnes už odsouzený muž, nesouhlasí však s tím, že by vraždu plánoval. Fejfar celý soudní proces odmítal vypovídat, na policii ale do protokolu uvedl, že na svého šedesátiletého známého zaútočil poté, co po něm chtěl starší muž pusu. „Měl jsem to asi řešit jinak, teď už to ale nevrátím,“ řekl tehdy František Fejfar na policii.

Jeho výpovědi se rozchází s obžalobou v tom, co bylo motivací k tak brutálnímu činu. Zatímco Fejfar tvrdí, že jednal zkratovitě a reagoval tak na nátlak jeho kamaráda, kdy na něj zaútočil první věcí, kterou viděl, podle obžaloby měl celý útok rozmyšlený a naplánovaný. „Vražda byla dopředu připravená, obžalovaný dopředu plánoval, že se zmocní věcí zavražděného,“ dodal státní zástupce Radim Kadlček. Na místo si měl také donést z domova svůj nůž, kterým muže později ubodal.

Bral vše, co viděl. Z bytu zmizela televize i maso

Tomu by nasvědčovalo také to, že Fejfar v bytě zavražděného muže následně ukradl televizi, notebook, telefon, ale také prací prášky i mražené maso. To vše si odvezl taxíkem domů a po pár hodinách se do bytu své oběti vrátil pro nabíječku a myš k notebooku. Zavražděnému muži vzal také z peněženky zhruba 4 tisíce korun a na místě se oblékl do jeho oblečení.

„Stává se zřídka kdy, že by se pachatel vracel na místo činu a ještě řídčeji, že by se vracel opakovaně. Zajímalo ho takřka vše, co mohlo být k užitku. Z kamerových záznamů vyplynulo, že si ve výtahu upravoval svůj zevnějšek a velmi dbal o to, že jak vypadá. To ukazuje na jistou jeho emoční zploštělost a chladnokrevnost,“ dodal státní zástupce.

Podle soudkyně je výjimečný trest na místě. „Nestává se často, že by si obžalovaný všechno takto naplánoval, přišel a oběti bez jakékoliv možnosti se bránit zasadil jedenáct bodných ran. Neštítil se ani ho okrást a co nás ještě více šokovalo, že se na místo vrátil, odnesl si věci a ještě se oblékl do jeho oblečení. To svědčí o morálních nekvalitách obžalovaného a vzhledem k tomu jsme mu uložili takovýto trest,“ dodala soudkyně Eva Drahotová. Podle ní byl Fejfar už v minulosti desetkrát soudně trestán za majetkovou trestnou činnost a neplacení alimentů.

Fejfar je podle svědeckých výpovědí rozeným lhářem. Rozpory budí jeho výpovědi o počtu předchozích trestů nebo zaměstnání, o kterém lhal například své bývalé přítelkyni. Fejfar také tvrdí, že se o sexuální orientaci svého známého dozvěděl až v moment, kdy po něm chtěl pusu. Sám o sobě říká, že je heterosexuál a muži ho nepřitahují. Před soudem však zaznělo, že v několika případech si Fejfar podal inzerát a hledal k sexu muže. Minimálně s jedním měl orální sex. Ze svědeckých výpovědí také vyplynulo, že zavražděný muž často hledal partnery prostřednictvím inzerátů nebo seznamek a zval si je domů.

Foto Bezedný Frank

Štítky František Fejfar, výjimečný trest, Liberec, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, oblečení, výpověď

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: U soudu v Liberci padl výjimečný trest. Fejfar si za ubodání známého z Vratislavic odsedí 25 let  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.