Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberečtí celníci odhalili 60 kilogramů nezdaněného tabáku

V síti libereckých celníků skončil další nezdaněný tabák. Ten hlídka nalezla minulý týden v autě, který řídil český občan. V nákladním prostoru měl několik pytlů, které ukrývaly na šest desítek kilogramů řezaného tabáku, od kterého nedokázal muž doložit žádné doklady.

„Prodejem tabáku v tuzemsku by státu vznikla škoda za neodvedenou spotřební daň ve výši 128 520 korun. Celý případ je nadále prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, za což hrozí muži v případě odsouzení trest odnětí svobody až na 3 léta,“ řekl mluvčí libereckého celního úřadu Martin Stočes.

Od začátku roku liberečtí celníci zmařili už 40 pokusů o nelegální přepravu tabáku nebo cigaret. V jejich skladech skončilo 146 kilogramů tabáku a 70 400 cigaret. Výše spotřební daně, o kterou by stát přišel, pokud by se podařilo tyto výrobky na tuzemský trh propašovat, a kterou musí neúspěšní pašeráci celníkům uhradit, vyčíslil celní úřad na bezmála 500 tisíc korun. „Celkem devatenáct osob bylo navíc předáno do trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu porušení předpisů a nálepkách a jiných předmětech k označení zboží nebo pro podezření z trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby,“ uzavřel Stočes.

Foto Celní správa

Štítky tabák, trestný čin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí celníci odhalili 60 kilogramů nezdaněného tabáku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.