Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Trojice zlodějů se zásobila žvýkačkami. Při dvou krádežích ukradli skoro pět stovek balíčků

Něco podobného policisté neřeší každý den. V jejich rukou skončila trojice mužů, která se soustředila na krádeže žvýkaček a to v množství, které by snad i celému sídlišti stačilo na rok. Během dvou krádeží si přivlastnili skoro pět stovek balíčků žvýkaček v celkové hodnotě téměř 7 tisíc korun.

Muži chodili krást žvýkačky vždy ve dvojici. Poprvé takto řádili v obchodě ve Wolkerově ulici v březnu letošního roku, kdy osmadvacetiletý muž z Plzeňska se svým o sedm let mladším známým bez zaplacení odnesli 326 balíčků žvýkaček.

Stejná situace se opakovala v obchodě také o pár týdnů později. Tehdy si starší z dvojice vzal na pomoc šestadvacetiletého „parťáka“ z Děčínska. „V tomto případě si oba muži odnesli 162 belení žvýkaček různých druhů za více jak 2 tisíce korun. I v tomto případě nechtěli za nákup platit,“ dodala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Netrvalo ale dlouho a všichni tři muži skončili v rukou policistů. Nejmladší zloděj podle policie ještě nemá žádnou trestní minulost. „Zbylá dvojice byla za obdobné jednání v minulosti soudně trestána,“ doplnila Šrýtrová. Oběma recidivistům hrozí za krádež až tři roky vězení, nejmladší z trojice se dopustil „jen“ přestupku.

Foto Dominik Svoboda

Štítky žvýkačka, krádež, Plzeňský kraj, okres Děčín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trojice zlodějů se zásobila žvýkačkami. Při dvou krádežích ukradli skoro pět stovek balíčků  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.