Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ty konino, dej sem peníze! Podivné loupežné přepadení si muž vymyslel, prý ho navedl kamarád

V České Lípě se poslední dobou „roztrhl pytel“ s fingovanými přepadeními. Je to jen pár dní, co jsme vás informovali o smyšleném přepadení servírky a hned je tu další takový případ. Tentokrát si ozbrojenou loupež vymyslel osmatřicetiletý muž ze sídliště Sever. Toho měl kdosi o tři tisíce korun oloupit 24. dubna. I v tomto případě vyšlo později najevo, že si celou loupež vymyslel.

K přepadení mělo dojít ve večerních hodinách přímo sídlišti. „Lupič se k němu měl přiblížit zezadu a zavolat na něj: "Ty konino, dej sem peníze." Potom oznamovatel  údajně ucítil ostří nože na svém levém boku, a když ho lupič uhodil přes obličej, odevzdal mu ze strachu 3 tisíce korun,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Z oběti se ale vyklubal pouhý lhář. „Kriminalisté ho konfrontovali s výsledky vyšetřování a on se jim nakonec přiznal, že si všechno vymyslel. Na otázku proč to udělal, odpověděl, že ho k tomu navedl kamarád. Zřejmě jde o další jeho výmysl,“ dodala mluvčí.

Další smyšlené loupežné přepadení řešili českolipští policisté od začátku ledna. Tehdy devatenáctiletá servírka spolu s dvěma komplici fingovala loupež v baru v České Lípě, kde pracovala. Policie všechny tři obvinila z krádeže několika desítek tisíc korun, hrozí jim pět let vězení.

Plán, jak se zmocnit několika desítek tisíc korun, vymyslela servírka se svým třiadvacetiletým přítelem a jeho třicetiletým kamarádem. Právě ten předstíral, že je lupič. "Vše měli promyšlené a věděli i o tom, že loupež natočí bezpečnostní kamera. Nutno dodat, že přepadení sehráli věrohodně," uvedla mluvčí policie.

Fingovaná loupež se stala na konci ledna, nahlásila ji "přepadená" servírka. Podle její první výpovědi lupič do baru přišel v době, kdy tam nebyli žádní hosté. V obličeji se maskoval šátkem a přes hlavu měl přehozenou kapucu. "Muž na ni prý namířil pistoli a křičel na ni, aby mu vydala tržbu. Ona mu nejprve váhala vyhovět, rozmýšlela se, ale nakonec mu peníze raději dala, protože na ni pořád mířil, a ona se bála, že ji zastřelí," popsala její první výpověď Baláková. Kriminalistům se ale její verze zdála stále méně pravděpodobná. Servírka i její komplici se nakonec policistům přiznali, že si loupež vymysleli. 

Štítky Česká Lípa, peníze, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ty konino, dej sem peníze! Podivné loupežné přepadení si muž vymyslel, prý ho navedl kamarád  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.