Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Neznámý vandal posprejoval v Lidových sadech tramvaj, policie hledá svědky

Liberecký dopravní podnik trápí vandalové. Ročně působí v autobusech a tramvajích obrovské škody svými malůvkami, které musí na vlastní náklady dopravní podnik odstraňovat. Například odstranění nápisu „KPC“ na boku tramvaje Evo II, který kdosi vytvořil během víkendu, vyjde na 4 tisíce korun.

Případem se od sobotního večera zabývají liberečtí policisté. „V sobotu kolem půl šesté večer kdosi posprejoval na konečné zastávce tramvaje v Lidových sadech tramvaj, u které na pravý bok vytvořil zelenou sprejovou barvou nápis o rozměru zhruba dva na dva a půl metru tvořen písmeny "KPC". Pod tento nápis ještě doplnil bílou barvou číslice,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Policisté se teď obrací na veřejnost s žádostí o pomoc. Dost možná někdo na konečné zahlédl osobu, která má celé „dílo“ na svědomí. Jakékoliv informace, které můžou vést k dopadení autora, mají svědci hlásit na linku 158.

To, že si sprejeři často pletou tramvaje a autobusy s legální plochou pro svou tvorbu, není něčím neobvyklým. „Ročně řešíme zhruba stovku menších či větších „malůvek“ na našich autobusech nebo soupravách a v jejich interiéru. Bohužel procento dopadených vandalů je minimální,“ doplnila mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

Foto Policie ČR

Štítky dopravní společnost, nápis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámý vandal posprejoval v Lidových sadech tramvaj, policie hledá svědky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.