Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kapsáři stále řádí v MHD. Zloděj ženě vybral kartu, než ji zablokovala

Kabelka přehozená přes rameno je pro kapsáře snadnou kořistí. O tom se před pár týdny přesvědčila pětatřicetiletá žena z Frýdlantu, kterou v jedné z libereckých tramvají okradl neznámý zloděj. Z kabelky jí ukradl peněženku, ve které měla platební kartu. Než ji stihla zablokovat, stihl kartou zaplatit v sedmi obchodech.

„Z výpisu bankovního účtu se v tomto týdnu  dozvěděla, že si zloděj s její kartou zaplatil nákup na sedmi místech v obchodech v Liberci. Podařilo se mu to i bez znalosti PINU díky tomu, že byla karta bezkontaktní, a bylo možné s ní uhradit nákupy do 500 korun. Odčerpal jí tak z účtu částku 1 572 korun,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Pokud se ho policistům podaří vypátrat, bude se v této souvislosti zodpovídat z krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku.

Policisté před kapsáři neustále varují. Ve větším nebezpečí jsou podle statistik ženy. S policií řeší krádež mnohem častěji než muži. Zloději si cíleně všímají žen, které si odkládají kabelky nebo kabáty a bundy na nákupní vozíky v obchodech. Při tlačenicích na jezdících schodech nebo v dopravních prostředcích zase často seberou peněženku z batohu ponechaného na zádech.

Foto pixabay.com

Štítky obchod, Frýdlant, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapsáři stále řádí  v MHD. Zloděj ženě vybral kartu, než ji zablokovala  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.