Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž si chtěl vybrat 40 tisíc korun z bankomatu, peníze ale nechal ve vydavači a záhy o ně přišel

Na uplynulý pátek asi hodně dlouho nezapomene muž, který ve Štefánikově ulici v Železném Brodě vybíral peníze z bankomatu. Poté, co zadal výběr 40 tisíc korun, vzal z bankomatu pouze platební kartu a peníze zapomněl ve vydavači hotovosti. Nikoho asi nepřekvapí, že po návratu o deset minut později už hotovost byla u neznámého nálezce, po kterém teď pátrá policie.

„Policisté z Obvodního oddělení v Železném Brodě, kteří případ šetří, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu zatajení věci. Pachateli v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ řekla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Zdá se, že Železný Brod má na majitele platebních karet zvláštní vliv. Další podobný případ se totiž u jiného bankomatu ve stejném městě odehrál v půlce března, kdy muž vybíral z bankomatu České spořitelny peníze, které sice odebral, ale zase nechal v bankomatu zasunutou platební kartu. „Svoji transakci neukončil. Tím neznámému pachateli umožnil neoprávněný výběr hotovosti, aniž by ten k tomuto úkonu potřeboval znát PIN kód,“ uzavřela mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky bankomat, peníze, hotové peníze, Železný Brod, Česká spořitelna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž si chtěl vybrat 40 tisíc korun z bankomatu, peníze ale nechal ve vydavači a záhy o ně přišel  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.