Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rozsudek nad Nečesaným je dostupný všem, soud ho zveřejnil na internetu

Celý rozsudek v případu Lukáše Nečesaného, kterého v dubnu poslal Krajský soud v Hradci králové opětovně do vězení za pokus o vraždu kadeřnice v Hořicích, je veřejný. Soud zveřejnil devětašedesátistránkový dokument na stránkách justice.cz. Nečesaný celou dobu vinu odmítá.

„Ohledně jeho výpovědi soud poukazuje na závěry znaleckého posudku z oboru zdravotnictví, odvětví psychiatrie se specializací klinická psychologie, ze kterého vyplývá, že obžalovaný má sklony ke zkreslování, které se nevymykají jeho rozumové kontrole, podávání informací je postaveno na systému sdělování polopravd, z negativ sdělí postupně jen to, o čem se přesvědčí, že je už známo,“ píše se například v rozsudku.

Celý rozsudek ze dne 1. dubna 2016

Soud poslal na 13 let do vězení Lukáše Nečesaného za pokus o vraždu kadeřnice v Hořicích na Jičínsku. Dubnový verdikt není pravomocný, Nečesaný, který vinu opakovaně odmítl, se odvolal. Případ se odehrál v roce 2013, hradecký krajský soud se jím musel zabývat opakovaně.

„Mohu konstatovat, že stěžejní důkaz je výpověď poškozené, podle našeho názoru je výpovědí věrohodnou a zcela ho usvědčuje," řekl při zdůvodnění rozsudku předseda senátu Jiří Vacek. Podle Vacka závěry znalců svědčí o tom, že si poškozená nemá důvod vymýšlet a má výbornou vizuální paměť. „Všechny jednotlivé důkazy svědčí o tom, že není důvod této svědkyni nevěřit," řekl Vacek.

Hradecký soud už v lednu 2014 poslal Nečesaného na 16 let do vězení, vrchní soud následně trest o tři roky zmírnil. Nejvyšší soud pak loni v květnu původní verdikt zrušil a propustil Nečesaného z vězení. Hradecký soud se případem začal znovu zabývat loni v září.

Podle spisu mladík ženu napadl 21. února 2013 těsně před koncem pracovní doby. Kadeřnici opakovaně udeřil do hlavy a ukradl jí doklady a více než 10 tisíc korun z tržby a peněženky. Vážně poraněnou ženu našel později její syn, život jí zachránili lékaři hradecké nemocnice.

Autoři | Foto Youtube.com

Štítky Lukáš Nečesaný, věznice, Hořice, Krajský soud v Hradci Králové, výpověď, Jiří Vacek, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozsudek nad Nečesaným je dostupný všem, soud ho zveřejnil na internetu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.