Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sebevrah chtěl skočit z mostu u knihovny. Rozmluvil mu to policista

Skokem z mostu vedle liberecké knihovny chtěl skoncovat se životem dnes nad ránem čtyřiačtyřicetiletý muž. Důvodem podle něj byly dluhy a neutěšený zdravotní stav. Alespoň tak to říkal policistovi, který mu skok nakonec rozmluvil. Celý zásah přitom trval skoro hodinu.

V půl třetí v noci upozornil policii na sebevraha řidič taxíku. Muž balancoval na zábradlí mostu v Rumjancevově ulici. „Když policisté na místo dorazili, spatřili nešťastníka, který stál za ochranným zábradlím mostu na jeho zhruba třiceticentimetrovém okraji a vykřikoval, že skočí. Nepřál si, aby se k němu kdokoliv přibližoval a navázat s ním komunikaci nebylo zrovna jednoduché,“ popsala mluvčí liberecké policie Ivana Baláková.

Nakonec s ním ale přece jen navázal kontakt devětadvacetiletý policista. Začal s ním rozebírat budoucnost jeho malé dcerky, kterou by sebevraždou navždy opustil. „Po přibližně hodinovém rozhovoru se ho policistovi podařilo přemluvit k tomu, aby přelezl zábradlí zpět směrem na chodník,“ řekla mluvčí.

K jeho neutěšenému stavu přispěla také nadměrná konzumace alkoholu. Policisté mu naměřili přes dvě promile alkoholu. Skončil na záchytce a po vystřízlivění nejspíš skončí na psychiatrii. „Policista, který mu zabránil ve skoku z mostu, se od něj mimo jiné dozvěděl, že ho trápí dluhy a zdravotní stav. Dnes nad ránem dostal druhou šanci na to, aby své věci nějak napravil,“ dodala Baláková.

Autoři

Štítky zábradlí, knihovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sebevrah chtěl skočit z mostu u knihovny. Rozmluvil mu to policista  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.