Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Libereckou MHD okupují kapsáři, jen během pondělí okradli čtyři cestující

Jezdíte městskou hromadnou dopravou? Pokud ano, mějte se raději na pozoru. Jen během pondělí se na liberecké policisty obrátila čtveřice cestujících, které v autobuse nebo tramvaji okradli kapsáři. Není vyloučeno, že okradených může být mnohem více a s nahlášením otálejí.

„Kapsáři jen využívají příležitosti, které jim sami vytváříme. Proto si zapamatujme, že peněženky nepatří do batohů, které nosíme na zádech,  a ani do vnějších postranních kapes kalhot. Peněženku musíme mít vždy pod oční kontrolou a nebo si ji uložit tak, aby byla pro náhodného kolemjdoucího nedosažitelná, například do vnitřních kapes oblečení,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Jedním z okradených je třiačtyřicetiletý muž, který před jedenáctou hodinou dopolední nastoupil do tramvaje na Šaldově náměstí. Po deseti minutách jízdy už ale ve své kapse nenašel peněženku. V ní měl 1250 korun.

Podobně dopadly také dvě ženy. Jedné z nich sáhl zloděj do batohu v autobuse linky číslo 25. „Když se otočila, spatřila muže, který vybíhá ze dveří autobusu. Podle její výpovědi byl ve věku mezi 30 až 35 lety, zhruba 175 centimetrů vysoký. Měl světlou pleť a husté, tmavé, na krátko ostříhané vlasy. V jeho rukách skončila její peněženka s občanským průkazem, dvěma platebními kartami a částkou 1 300 korun,“ dodala mluvčí policie.  

Druhou ženu okradl kapsář při jízdě tramvají z ulice 5. května na terminál MHD ve Fügnerově ulici o peněženku, ve které měla přes 1300 korun. „Také ji měla uloženou v kapse batohu, který nesla na zádech, a tudíž nad ní neměla žádnou kontrolu,“ uzavřela Baláková.

Policisté před kapsáři neustále varují. Ve větším nebezpečí jsou podle statistik ženy. S policií řeší krádež mnohem častěji než muži. Zloději si cíleně všímají žen, které si odkládají kabelky nebo kabáty a bundy na nákupní vozíky v obchodech. Při tlačenicích na jezdících schodech nebo v dopravních prostředcích zase často seberou peněženku z batohu ponechaného na zádech. 

Foto Policie ČR

Štítky kapsářství, městská hromadná doprava, peněženka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libereckou MHD okupují kapsáři, jen během pondělí okradli čtyři cestující  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.