Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Mníšku opět řádil zloděj, tentokrát ale daleko neutekl

V Mníšku u Liberce opět řádil zloděj. Tentokrát si pro vloupání vybral rekonstruovaný dům, kde ukradl pouze elektrické nářadí. S lupem ale daleko neutekl. Všiml si ho majitel domu, který ho začal pronásledovat. Lapka sice majiteli domu utekl, policisté ho i tak po krátké chvíli vypátrali. Je to už třetí vloupání během jediného měsíce v obci. Začátkem května se zloděj vloupal do místní cukrárny a rodinného domu.

K poslednímu vloupání došlo ve čtvrtek nad ránem. Chmaták se pod rouškou tmy vloupal do přízemí domu, kde má majitel uskladněné nejrůznější nástroje a nářadí,protože právě provádí rekonstrukci objektu. Zloději padla do oka okružní pila, se kterou se snažil utéct. To se mu ale nepovedlo. Všiml si ho totiž majitel domu a začal ho pronásledovat.

„Překvapený lapka na útěku odhodil motorovou pilu a oznamovateli po chvíli zmizel z očí. Přivolaní policisté ho naštěstí brzy vypátrali a předvedli ho na obvodní oddělení policie v Chrastavě. Vzhledem k tomu, že byl nedávno propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody, kam ho soud poslal za krádeže, domnívají se policisté, že by na svobodě v majetkové trestné činnosti pokračoval a proto podali podnět na vzetí do vazby,“ dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

Mníšek si ke svému řádění vybírají zloději poslední dobou často. Začátkem května se kdosi vloupal do místní cukrárny, kde ukradl hotovost a několik RedBullů. Ve vedlejší ulici se poté skrze balkon vloupal do rodinného domu ze kterého ukradl mobilní telefon, peněženku s doklady, hotovostí a platební kartu. 

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Mníšek nad Hnilcom, dům, vloupání, Liberec, Red Bull GmbH, Chrastava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Mníšku opět řádil zloděj, tentokrát ale daleko neutekl  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.