Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Strážníci plánují nákup mobilních kamer, díky vlastnímu zdroji energie je umístí kamkoliv

Na pořádek v Liberci budou brzy dohlížet další bezpečností kamery. Tentokrát ale nepůjde o běžná, napevno přidělaná zařízení, ale lehké mobilní kamery, které nepotřebují ani přívod elektrického proudu. Město za tři takové kamery zaplatí jen 27 tisíc korun, zbylých 243 tisíc pokryje dotace z ministerstva vnitra.

Tři nové mobilní kamery budou lehké a díky vestavěnému zdroji energie budou schopné vydržet minimálně dva dny bez proudu. „Proto je bude možné nainstalovat v podstatě kdekoliv. Počítáme s jejich využitím v rizikových lokalitách města, kde se opakovaně objevují problémy s vandaly, ale také při některých masových sportovních a kulturních akcích, kde může hrozit například vykrádání vozidel,“ konstatoval primátor Tibor Batthyány (ANO).

Liberec současně připravuje modernizaci městského kamerového systému bezmála za 49 milionů korun. Současný je dožilý a při pořizování nových kamer jsou problémy s kompatibilitou. Nový systém by měl rozšířit také možnosti využití kamer, mohl by třeba upozorňovat na problémy v dopravě.

Kamerový systém v Liberci tvoří 30 pevných nebo otočných kamer. Poslední přibyla letos v únoru na sídlišti Františkov. Po dokončení modernizace by měl mít systém 38 kamer. Podle ředitele městské policie by bylo třeba pokrýt například oblast kolem botanické zahrady a zoo. 

Foto Milada Dimoliosová

Štítky videokamera, Liberec, Tibor Batthyány, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Nejedlo

Super....big brother nás bude mít kdekoliv a kdykoliv...stačí umístit očko. Není tohle už do nebe volající narušování soukromí?

Pondělí, 13. června 2016, 01:27Odpovědět

Strážníci plánují nákup mobilních kamer, díky vlastnímu zdroji energie je umístí kamkoliv  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.