Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Umělecký fotograf z Polska na cestu do Čech nezapomene. V Krásné Studánce ho kdosi okradl

Pracovní cesta do České republiky se pořádně prodražila jednatřicetiletému polskému fotografovi. V sobotu kolem devatenácté hodiny ho o vybavení okradla v Krásné Studánce skupinka tří mužů. Škoda jde do statisíc korun. Umělecký fotograf žijící v Anglii si Krásnou Studánku vybral pro pořízení fotografií do svého projektu. Za stejným účelem plánoval vyrazit také do Polska a Německa.

„V inkriminované době si právě zaměřoval snímek krajiny, když za sebou uslyšel mužské hlasy. Mluvili jazykem, kterému nerozuměl. Usoudil, že šlo o Čechy nebo Slováky,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková. Podle ní šlo o tři muže. „Vypadali jako zemědělští dělníci nebo jako lidé, kteří hodně pracují venku, protože byli všichni  hodně opálení. Zdálo se mu navíc,  že jsou přioplilí,“ dodala.

Trojice mužů k němu přišla a začala se o něj a ještě více o jeho fotoaparát zajímat. „Z jejich gestikulace pochopil, že se jeden z nich chce do fotoaparátu podívat, tak mu vyhověl. Nic jiného mu ani nezbývalo. Muži byli v jasné převaze, takže pravidla určovali oni. Navíc už má z minulosti negativní zkušenost z podobné situace, která se mu přihodila při fotografování v Kazachstánu. Zde mu ukradli zloději fotoaparát a přitom ho ještě zbili proto, že jim v tom bránil,“ uzavřela mluvčí.

A podobná situace, kterou zažil v Kazachstánu, se opakovala i nyní. Trojice mužů mu ukradla jeho techniku značky Canon i s objektivem v hodnotě bezmála 200 tisíc korun. Po zlodějích, kterým hrozí až pět let vězení, nyní pátrají policisté.

Foto pixabay.com

Štítky fotograf, Liberec XXXI-Krásná Studánka, Česko, Polsko, Německo, Anglie, fotoaparát, Kazachstán, Canon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Umělecký fotograf z Polska na cestu do Čech nezapomene. V Krásné Studánce ho kdosi okradl  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.