Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vandal popsal fixem lavičku Václava Havla, nepoškozena vydržela čtvrt roku

Jen tři měsíce vydržela nepoškozena lavička Václava Havla u Krajské vědecké knihovny v Liberci. Nejspíš o uplynulém víkendu se na ni „podepsal“ neznámý vandal, který na ni načmáral žlutou fixou dva vulgární nápisy. Oba pracovník knihovny odstranil technickým lihem, čímž se poškodila vrchní vrstva stolu.

„Deska stolu byla zhotovena z teakového dřeva a bude muset být ošetřena. Předběžná škoda, kterou tu vandal způsobil, je odhadnuta předběžně na  5 tisíc korun,“ dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

Liberec se může lavičkou Václava Havla pochlubit od března letošního roku. Stojí přímo před vchodem do Krajské vědecké knihovny a její slavnostní odhalení proběhlo 8. Května. Město se tak zařadilo po bok  Prahy, Českých Budějovic, Nového Boru, ale i Washingtonu, Dublinu či Barcelony, kde všude už lavička Václava Havla stojí.

Umělecké dílo světoznámého českého výtvarníka, architekta, designéra a vysokoškolského učitele Bořka Šípka, lavička Václava Havla, je tvořena z kulatého stolku obepnutého kolem stromu a dvou židlí. 

Foto Policie ČR

Štítky Václav Havel, knihovna, Liberec, Bořek Šípek, Praha, Washington, D.C., Dublin, Barcelona, České Budějovice, stůl, Nový Bor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vaclav Wenzel

navrhuji trest smrti....

Středa, 15. června 2016, 21:07Odpovědět

Vandal popsal fixem lavičku Václava Havla, nepoškozena vydržela čtvrt roku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.