Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Policisté z Jablonecka dopadli trojici Poláků podezřelou z dvojnásobné vraždy

Policistům ze Železného Brodu se podařilo dopadnout tři muže podezřelé z vraždy dvou mužů, ke které došlo začátkem června v polském městě Walbrzych. Hlídka je zadržela poblíž osady Velovka, která je asi 30 kilometrů od Harrachova. Zadrženým mužům v případě uznání viny hrozí v Polsku až doživotí.

„Podezřelí muži byli zadrženi a umístěni do policejní cely. V současné době je trojice, na základě Evropského zatýkacího rozkazu, umístěna ve vydávací vazbě v Litoměřicích a ústecký soud, na základě žádosti krajského státního zastupitelství, bude v měsíci červenci rozhodovat o jejich vydání justičním orgánům Polské republiky,“ řekla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Vraždou se polští policisté začali zabývat začátkem června, když v jednom z opuštěných domů ve městě Walbrzych našli dvě mužská těla. „Polská prokuratura a policie začali ihned s pátráním po pachatelích, přičemž získali informace, že by se mohlo jednat o tři muže, občany Polska. Zjistili ale i další, dosti zásadní indicie, a to k pohybu těchto osob. Podle informací tamní policie směřovala trojice k bývalé státní hranici v Harrachově. Osoby se měly pohybovat pěšky,“ dodala Suchánková.

Ještě téhož dne v podvečer trojici mužů ve věku 41, 42 a 45 let zadržela hlídka policistů ze Železného Brodu poblíž obce Velovka. „Osoby se pohybovaly po vlastní ose, bez jakéhokoliv dopravního prostředku,“ uzavřela mluvčí.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Polsko, okres Jablonec nad Nisou, Wałbrzych, Harrachov, Železný Brod, policie, Litoměřice, Evropský zatýkací rozkaz, vražda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté z Jablonecka dopadli trojici Poláků podezřelou z dvojnásobné vraždy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.