Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podvodníci zkouší nové historky. V Turnově si jeden zahrál na úředníka Evropské unie

Představte si, že vám na dveře zaťuká úředník Evropské unie a požádá vás o 3 tisíce korun. Důvod? Jednoduchý. Zítra vám Evropská unie vyplatí 185 tisíc korun. Tak přesně s touhle historkou vyrazil do Turnova neznámý podvodník, který okradl devětaosmdesátiletou seniorku o 19 tisíc korun a to i přesto, že mu na jeho vymyšlený příběh neskočila.

Podvodník ženu navštívil v pondělí dopoledne. „Když mu otevřela, představil se jí jako úředník  Evropské unie a vešel bez pozvání do domu. Oznamovatelka byla jeho drzostí doslova paralyzovaná a bála se mu cokoliv vytknout, protože v té době v domě nebyl nikdo, kdo by se jí zastal,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Neznámý muž na pozvání do bytu nečekal a hned jak otevřela, prosmýkl se do kuchyně v prvním patře. „Žena si byla vědoma všeho, co se před ní právě odehrává, ze strachu mu ale neodporovala a nic mu neříkala. On po ní chtěl původně, aby mu dala 3 tisíce korun s tím, že jí následující den vyplatí  Evropská unie 185 tisíc korun. Proč, to nevysvětlil. Nakonec ale na tento poplatek nečekal a z domu odešel,“ dodala mluvčí.

Až po jeho odchodu vylezlo na povrch, proč měl muž tolik naspěch. Z kuchyně jí totiž ukradl všechny úspory, konkrétně 19 tisíc korun.

Podle okradené ženy přijel podvodník k jejímu domu osobním vozidlem pravděpodobně krémové barvy. Měl podsaditou, silnou postavu a byl vysoký kolem 175 centimetrů. Měl prošedivělé vlasy a mluvil česky bez cizí intonace nebo přízvuku. Aby působil ve své roli úředníka věrohodněji, držel při návštěvě seniorky v rukách kancelářské desky.

Policisté zatím evidují jediný takový případ. Není ale vyloučeno, že podvodník řádil někde jinde. „V každém případě by senioři neměli otvírat dveře cizím lidem a pokud se někdo do jejich domácnosti dobývá boucháním nebo  neodbytným dlouhým zvoněním, měli by ihned volat prostřednictvím tísňové linky 158 policisty. My takového návštěvníka rádi prověříme,“ uzavřela Ivana Baláková.

Foto pixabay.com

Štítky Evropská unie, Turnov, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci zkouší nové historky. V Turnově si jeden zahrál na úředníka Evropské unie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.