Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Účastníka běžeckého závodu měl zasáhnout blesk, do nemocnice ho převezla policejní hlídka

Obrovské štěstí v neštěstí měl během sobotní bouřky mladík, který se účastnil dobročinného běhu Run in Colors ve Sportparku v Liberci. V moment, kdy vytahoval ze zásuvky kabel, údajně do něho udeřil blesk. Muž zásah přežil a v nemocnici skončil na pozorování. Tam ho převezla hlídka dopravních policistů, která byla poblíž.

„Na místě byla okamžitě hlídka dopravních policistů, kteří byli poblíž, neboť byli zapojeni do bezpečnostního opatření akce Run in Colors a muže neprodleně převezli do Krajské nemocnice Liberec. Po celou dobu byl muž při vědomí,“ řeka mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Mladík s policisty celou cestu do nemocnice komunikoval. Muži zákona se tak dozvěděli, že právě vytahoval šňůry ze zástrčky ve Sportparku a v tom dostal zásah od blesku či elektrického proudu. „V tu dobu opravdu v daném místě blesk udeřil. Muž měl nakonec štěstí v neštěstí a byl hospitalizován v liberecké nemocnici na pozorování,“ dodala mluvčí.

Sobotní bouře zasáhla hlavně Liberecko a část Jablonecka. Energetikům se podařilo dnes odpoledne obnovit dodávky proudu většině domácností na Liberecku. Techniku mají ještě na Jablonecku, kde se lidé dočkají zapojení elektřiny dnes večer. Bouřka se silným větrem poničily elektrické vedení a lámaly stromy v sobotu. Bez proudu bylo dnes k 15:45 ještě několik desítek objektů. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, Liberec, Krajská nemocnice Liberec, Liberecký kraj, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Účastníka běžeckého závodu měl zasáhnout blesk, do nemocnice ho převezla policejní hlídka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.