Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté hledají vandala, který řádil na náměstí před radnicí

Liberečtí policisté pátrají po neznámém vandalovi, který o uplynulém víkendu rozbil výlohu u butiku na náměstí Dr. E. Beneše v Liberci. Výloha byla v pořádku naposledy v pátek odpoledne. Když do obchodu přišel majitel v neděli v devět ráno, nevěřil svým očím. Kdosi neznámým předmětem rozbil výlohu, do obchodu se ale vandal nedostal.

Předběžná škoda je vyčíslena na 20 tisíc korun. „Policisté již ve věci zahájili šetření k přečinu poškození cizí věci, za které pachateli v případě dopadení hrozí až jednoleté vězení. Policisté budou nyní vyhodnocovat zajištěné stopy z místa a také kamerové systémy. V souvislosti s tímto případem se obracíme na veřejnost, zda si někdo v inkriminovanou dobu poblíž této prodejny něčeho nevšiml. Informace je možné policistům předávat prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 nebo na kterékoliv policejní služebně,“ doplnila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Podobných vandalský útoků v centru Liberce přibývá. Na konci školního roku prokopl výlohu Levných knih v Pražské ulici devatenáctiletý maturant. Podle jeho slov tím chtěl pobavit kamarády, se kterými zapíjel svou zkoušku dospělosti. Naopak na náměstí Dr. E. Beneše řádil zhruba před měsícem sedmadvacetiletý zloděj, který u jednoho z obchodů s oblečením rozbil výlohu a ukradl 800 korun v mincích. Při tom se ošklivě poranil a po pár stovkách metrů začal kolabovat. Policistům tak stačilo jít po krvavé stopě.

Foto Radim Němeček

Štítky obchod, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté hledají vandala, který řádil na náměstí před radnicí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.