Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Celníci odhalili sklad napěchovaný cigaretami s neplatnými kolky

Na pořádný problém si zadělal obchodník z Hrádku nad Nisou, kterého minulý týden navštívila celní správa. V jeho skladu celníci objevili skoro 77 tisíc kusů cigaret, jejichž krabičky byly označeny kolkem odpovídajícím staré sazbě. Obchodník přiznal, že měl cigarety určené pro další prodej a proto mu nyní hrozí až 10 milionů pokuta.

Celníci při kontrole objevili celkem 76 971 kusů cigaret s neplatnou tabákovou nálepkou sazby. Cigarety našli ve skladu, uložené v přepravkách a krabicích, společně s ostatním zbožím určeným k prodeji. Prodejce celníkům přiznal, že cigarety koupil za účelem dalšího prodeje.

Zákon o spotřebních daních od začátku roku stanovil nové sazby daně z tabákových výrobků. S tím je spojena také změna písmene uvedeného na tabákových nálepkách i prodejní cena. Od ledna 2016 jsou tabákové nálepky nově označeny písmenem „S“. „Cigarety s předchozí daňovou sazbou, která je na tabákové nálepce charakterizována písmenem „P,“ není možné od začátku dubna nabízet k prodeji a jsou považovány za neznačený tabákový výrobek,“ dodal mluvčí celní správy Martin Stočes.

Takové cigarety se nesmí nabízet k prodeji, skladovat ani přepravovat. Prodejce měl dokonce ve svém skladu cigarety s nálepkou označenou písmenem „O,“ které není možné prodávat už od března roku 2015 a jsou také považovány za neznačený tabákový výrobek.

Foto Celní správa

Štítky cigareta, samolepka, Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci odhalili sklad napěchovaný cigaretami s neplatnými kolky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.