Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tragédie v liberecké teplárně. S trojicí dělníků se utrhla plošina uvnitř komína

Jeden mrtvý, jeden těžce a jeden lehce zraněný. To je bilance dnešní tragické události, ke které došlo před čtvrtou hodinou odpolední v liberecké teplárně. S trojicí dělníků se uvnitř komína utrhla dřevěná plošina. Pád z několika desítek metrů měl pro jednoho z mužů fatální následky.

„Příčinou pádu plošiny je podle všeho přetržení lana na navijáku. Další okolnosti jsou předmětem šetření,“ shrnula mluvčí policie Dagmar Sochorová

Mezi prvními byli na místě hasiči, kteří poskytli dvěma zraněným předlékařskou první pomoc, dále pomáhali při resuscitaci třetí osoby. „Přes veškerou péči záchranářů muž zraněním na místě podlehl. Tragická událost si tak vyžádala jeden lidský život,“ dodala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Plošina s muži, kteří přepravovali materiál, spadla z první třetiny komína, tedy zhruba z padesáti metrů. „Práce uvnitř komínu prováděli zaměstnanci externí firmy,“ uzavřel mluvčí liberecké teplárny Lukáš Jankovský. Dodavatelská firma převzala od Teplárny Liberec pracoviště v pondělí 4. července a zahájila se svými zaměstnanci a svým zařízením přípravné práce. 

Foto HZSLK

Štítky komín, Liberec, dělník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragédie v liberecké teplárně. S trojicí dělníků se utrhla plošina uvnitř komína  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.