Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Agresivní cizinec zbil hosta restaurace, poté mu ukradl peněženku

Necelá hodina stačila českolipským policistům k dopadení agresivního lupiče. Ten v úterý večer zbil a okradl hosta restaurace Hong Kong v Příbramské ulici. Sedmatřicetiletého muže vylákal o devět let mladší lupič ven, aby si s ním údajně „o něčem promluvil.“ Jen pár metrů od restaurace ale muže okradl a zmlátil.

„Cizinec ho vyzval k tomu, aby mu vydal svoji peněženku. Když to odmítl, uhodil ho pěstí do obličeje, a potom, co upadl, do něj ještě na zemi kopal. Následně mu prohledal kapsy a peněženku si vzal sám,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková. V peněžence měl muž 6 tisíc korun.

Zatímco lupič ihned utekl z místa, napadený muž se vrátil do restaurace, aby si zavolal pomoc. „Přivolaní policisté hlídkové služby na místo okamžitě vyjeli a lupiče po krátké době vypátrali na chodbě panelového domu v Příbramské ulici, kde se schovával v pátém poschodí. Odpovídal popisu útočníka, který měli k dispozici,  a navíc v něm několik svědků poznalo člověka, který z místa činu od napadeného utíkal,“ dodala mluvčí.

Agresor tak do hodiny skončil v poutech. „Vyšetřovatel ho viní ze zločinu loupeže, za který mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Navíc mu dnes trestní stíhání rozšířil o další skutek, a to o přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Jedná se totiž o cizince, který byl rozhodnutím soudu v minulosti z České republiky vyhoštěn a toto rozhodnutí je stále v platnosti,“ uzavřela Baláková.

Vyšetřovatel navíc podal podnět na vzetí do vazby. Agresivní muž byl za loupežná přepadení, kdy oběti několikrát brutálně zbil, opakovaně pravomocně odsouzen. Sedmatřicetiletý Českolipan tak měl celkem štěstí, když vyvázl s pohmožděnými žebry a poraněným okem.

Foto Dominik Svoboda

Štítky restaurace, peněženka, Hongkong, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní cizinec zbil hosta restaurace, poté mu ukradl peněženku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.