Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Před měsícem obviněný policista je opět ve službě, uspěl se stížností

Vysoce postavený policista, kterého Generální inspekce bezpečnostních sborů před měsícem obvinila ze zneužití pravomoci úřední osoby a neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací, se vrací po nařízené měsíční dovolené do služby. Uspěl totiž se stížností.

„Policista si v zákonné lhůtě tří dnů podal stížnost do usnesení proti zahájení trestního stíhání.  Stížností se zabývalo Krajské státní zastupitelství v Ústí nad Labem, které danou věc dozorovalo a po prostudování spisového materiálu usnesení o zahájení trestního stíhání policisty zrušilo,“ řekla mluvčí Krajského ředitelství policie Vlasta Suchánková.

Na základě tohoto závěru nastoupil policista, po nařízené dovolené, zpět do zaměstnání. Policista byl v polovině června obviněn ze zneužití pravomoci úřední osoby a neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací. Jeho jméno policie nezveřejnila.

Foto Dominik Svoboda

Štítky GIBS, Státní zastupitelství ČR, Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před měsícem obviněný policista je opět ve službě, uspěl se stížností  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.