Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Asistenti městské policie zůstanou v ulicích Liberce, vedení města si jejich přítomnost chválí

Asistenti městské policie budou i nadále křižovat ulice Liberce. Vedení města vyhodnotilo projekt, který funguje od loňského září, jako přínosný a proto bude pokračovat i nadále. Finanční podporu nad ním stále ponese úřad práce, odkud také vzešli asistenti městské policie.

„Podle vyjádření pracovníků úřadu přítomnost těchto asistentů přispěla ke zklidnění situace. V současnosti jsou v pracovním poměru tři asistenti městské policie,“ dodal primátor Tibor Batthyány (ANO).

Asistenty můžete potkávat u přechodů pro chodce, při kontrole dětských hřišť a parků, také při nácviku praktických jízd na jízdním kole při výuce dopravní výchovy na dětském dopravním hřišti. Na starost mají také dohled na dodržování veřejného pořádku v centru města.

„Obecně pak vidím přínos v tom, že městská policie by si spoluprací s těmito asistenty v podstatě sama vychovávala své budoucí strážníky,“ doplnil primátor.

Projekt vznikl před deseti měsíci, kdy řady strážníků rozšířili čtyři uchazeči o zaměstnání z úřadu práce. Všichni pracovníci prošli základním školením, které bylo zaměřeno zejména na základní právní vědomí asistentů a praktický výkon služby.

„Zaměstnance jsme vybavili uniformou rozpoznatelnou od uniformy strážníků, a jsou zřetelně označeni jako asistenti městské policie. V jejich případě sázíme na to, že již samotná přítomnost uniformovaného zaměstnance městské policie přispěje ke zklidnění možné problémové situace,“ uzavřel ředitel Městské policie Liberec Ladislav Krajčík

Foto Jan Král

Štítky obecní policie, Liberec, Úřad práce České republiky, Tibor Batthyány, ANO 2011, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Asistenti městské policie zůstanou v ulicích Liberce, vedení města si jejich přítomnost chválí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.