Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nebyl schopný mluvit ani chodit, ale řídil. Policistům nadýchal skoro 4,5 promile

Tak tohle se často nestává. Ve středu došlo v Mírové pod Kozákovem k dopravní nehodě, při níž řidič Volva sjel s autem do příkopu. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, jenže devětačtyřicetiletý muž byl v takovém stavu, že si o něm svědci nehody mysleli, že je mrtvý.

K nehodě došlo ve 13 hodin! „Řidič při průjezdu vesnicí neudržel svůj vůz na silnici a havaroval s ním najetím do kamene ležícího poblíž krajnice. Zde jeho jízda skončila. Než to ale šofér pochopil, ještě nějakou chvíli vytáčel motor do vysokých otáček, aby auto znovu nastartoval,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Jenže tím upoutal pozornost několika svědků, kteří se šli podívat, co se děje. Silně opilý řidič mezitím dokázal tvrdě usnout, a tak si příchozí mysleli, že je snad mrtvý. „Totálně opilý muž seděl připásaný ve svém vozidle, zvrácený do sedadla a na žádné podněty nereagoval. Svědci proto zavolali zdravotnickou záchrannou službu, jejíž lékař zjistil, že je řidič jenom opilý,“ dodala mluvčí.

Když se řidič trochu probral, policistům nadýchal 4,44 promile. „Muž se v tomto stavu nebyl schopen postavit, natož chodit a nedokázal vůbec artikulovat. Poté, co se lékař přesvědčil, že není v ohrožení života, svěřil ho do péče rodiny, která si pro něj do Mírova přijela,“ uzavřela Baláková, podle níž bude mít celý případ dohru v trestním řízení.

Autoři

Štítky Volvo Cars

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebyl schopný mluvit ani chodit, ale řídil. Policistům nadýchal skoro 4,5 promile  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.