Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bezohledný motocyklista ujížděl policistům po cyklostezce, nakonec zmizel v lese

O pořádný rozruch se včera před půl šestou večerní postaral neznámý motocyklista, který na svém stroji několik kilometrů ujížděl policistům. O dlouhé honičce, převážně po cyklostezkách v okolí řeky Nisy, jste nás informovali vy, čtenáři Drbny. Mladík po dlouhém pronásledování policistům ujel, hlídka ale zaznamenala poznávací značku motocyklu Yamaha 125 a tak je jen otázkou času, než se podaří bezohledného řidiče vypátrat.

Nebezpečně jedoucího mladíka si policisté všimli u Kolosea, kde se ho také poprvé pokusili zastavit. „Motocyklista přijel z ulice Smetanova a velkou rychlostí přejel ulici Generála Svobody a namířil si to do ulice Hrdinů. Na křižovatce ulic Hrdinů a Šimáčkova se dopustil dopravního přestupku, kde nerespektoval dopravní značení "Stop" a pokračoval velkou rychlostí do ulice Jabloňová. V této ulici u základní školy odbočil do ulice Polní,“ dodala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Mladík se policistům nechtěl za žádnou cenu vzdát. Honička pokračovala po cyklostezce poblíž stadionu U Nisy a Sokolskou ulicí. „Během jízdy po stezce pro chodce a cyklisty svou bezohlednou jízdou ohrožoval osoby jdoucí po ní. Policisté, kteří jej stále pronásledovali, se snažili maximálně upozornit všechny osoby na stezce na přítomnost ujíždějícího motocyklu zvláštním výstražným zvukovým zařízením,“ doplnila mluvčí.

Poté, co motorkář přejel Sokolskou ulici, pokračoval dále po stezce do ulice Wintrova, kde těsně minul dodávku a poté vjel na chodník, kde málem srazil dítě a ženu na jízdních kolech. „Zde se řidič náhle zastavil a otočil se zpět směrem na stezku. Absolvoval po stezce pro chodce a cyklisty celou trast znovu až ke stadionu,“ popsala jeho další cestu Šrýtrová.

Po několika kilometrech dojel s policisty v zádech až k bývalému vojenskému prostoru v Radčicích, kde ho hlídka téměř dostihla. Proto tedy prokličkoval mezi stromy a ujel neznámo kam.

Trestu s největší pravděpodobností ale neunikne. Policisté mají zaznamenanou registrační značku a znají tak majitele, který se bude muset k celé věci vyjádřit. „Kromě toho mají i popis mladíka, co motorku řídil. Během jízdy se dopustil několika dopravních přestupků, které budou dále řešeny ve správním řízení,“ uzavřela Šrýtrová.

Foto Dominik Svoboda

Štítky cyklostezka, Lužická Nisa, Yamaha, Drbna.cz, les, Koloseum, motocykl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezohledný motocyklista ujížděl policistům po cyklostezce, nakonec zmizel v lese  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.