Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zátah odhalil dvě desítky nelegálně pracujících cizinců

Celkem 22 cizinců, kteří pracovali v jednom z českodubských podniků bez pracovního povolení, odhalili během kontroly v průběhu minulého týdne policisté. Kontrola tak ukázala, že zhruba každý čtvrtý zaměstnanec v objektu pracoval „načerno.“. Vesměs se jednalo o Bulhary, Rumuny, Moldavany a Ukrajince.

„Policisté společně s celníky zkontrolovali celkem 80 osob různých národností, převážně cizinců a uložili na místě 18 blokových pokut ve výši 4 800 korun na základě zákona o pobytu cizinců na území České republiky. Policisté během kontroly zajistili celkem 22 osob Ukrajiny a Moldávie, kteří pracovali bez povolení k zaměstnání. Se všemi cizinci bylo zahájeno správní řízení,“ dodala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Za to cizincům hrozí až pětileté vyhoštění.

Jelikož se jednalo o poměrně rozsáhlý výrobní objekt, z taktických důvodů střežili policisté a psovodi se služebními psy celý areál. Policistům cizinci ztěžovali průběh kontroly tím, že se různě v objektu schovávali. Bohužel jim to nebylo nic platné. „V průběhu roku budou akce podobného charakteru pokračovat,“ uzavřela mluvčí.

Foto Policie ČR

Štítky Bulhary, Ukrajina, Česko, Moldávie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zátah odhalil dvě desítky nelegálně pracujících cizinců  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.