Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidovky.cz: Policie v kauze Nečesaného obvinila další dvě osoby

V případu údajné korupce spojené s ředitelem liberecké nemocnice Luďka Nečesaného začala policie stíhat další dvě osoby. Podle informací serveru Lidovky.cz jde o osoby ze zdravotnických firem, od kterých měl Nečesaný inkasovat peníze.

"Nově jsme zahájili trestní stíhání dalších dvou osob, jejich jednání je kvalifikováno jako zločin podplacení,“ řekl serveru dozorující státní zástupce Lukáš Otipka. Hrozí jim až šest let vězení.

Obvinění z přijímání úplatků si Nečesaný vyslechl loni v červnu. Spolu s ním začala policie stíhat i jeho manželku Šárku, a to pro legalizaci výnosů z trestné činnosti. Případ souvisí s údajným předražením zdravotnických zakázek za vybavení kardiocentra a traumacentra v liberecké nemocnici za 239 milionů korun. Týká se zakázek z let 2008 až 2009. Modernizace oddělení měla být předražena o 24 milionů. Na základě účelově fakturovaných služeb měla společnost Sarmed, kterou v tu dobu vedla právě Nečesaného manželka Šárka, inkasovat peníze. Podle policie šlo o úplatky.

Nečesaný od počátku obvinění odmítá. Poukazoval i na to, že policie dosud neobvinila nikoho, kdo by mu měl dát úplatek. O obvinění dalších osob nic neví. "Po roce a čtvrt už je to ale docela na místě. Doposud mi nikdo nekonkretizoval, co jsem měl provést, natož s kým. Jestli se toto z nového obvinění dozvím, tak se na to velmi těším," uvedl pro server Nečesaný.

Autoři | Foto KNL

Štítky policie, Luděk Nečesaný, Krajská nemocnice Liberec, úplatek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blanka Vávrová

Obvinění smrdí na sto honů, tak náhle po problémech se synem, kdy primář Nečesaný prohlásil, že podá trestní oznámení za zmanipulovaný proces. Sice se asi korupce neprokáže, ale špína už zůstane, protože lidé budou tvrdit, že si soudy koupil. No, podle problémů jeho syna to tak rozhodně nevypadá. :-( Domnívám se, že na nemocnici můžeme být hrdí. A je divné, když tak špatně hospodaří, že je díky němu nemocnice v černých číslech, obhájila už potřetí během 3 let akreditaci kvality, lidé si víc vydělají, přepravní sanity jsou v daleko lepším stavu aj. A je to především zásluha Nečesaného a lidí, které si kolem sebe drží. Je to dobrý manager a měl by být rozhodně odměněn spíše než šikanován, když ho srovnám s řediteli ČD a České pošty s jejich půlmiliónovými měsíčními platy.

Středa, 3. srpna 2016, 13:30Odpovědět

Lidovky.cz: Policie v kauze Nečesaného obvinila další dvě osoby  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.