Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muži, který se zabarikádoval v domě v Raspenavě, hrozí až deset let za mřížemi

Až deset let za mřížemi hrozí čtyřicetiletému muži z Raspenavy, který v pondělí vyhrožoval zabitím své rodině a poté se sám zabarikádoval v domě, kde chtěl spáchat sebevraždu. Muž je nyní v policejní cele. Policisté proti němu zahájili trestní stíhání za vydírání, nebezpečné vyhrožování, omezování osobní svobody, vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.

„Zároveň komisař podal podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. O vazbě se bude rozhodovat,“ dodala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Muže také policie vykázala z bytu. Pokud by tedy neskončil ve vazbě, nesmí se domů vrátit.

Desítky policistů, hasičů a záchranářů se k domu v Raspenavě sjely v pondělí po půl sedmé večer. Na linku 158 se totiž dovolala žena agresivního muže poté, co se ji pokusil doma podpálit. „Manžel mě teďka chtěl doma podpálit.. Pouštěl tam plyn,“ zaznělo v telefonátu zoufalé ženy.

Svůj záměr oznámil muž, který v minulosti podle TV Prima sloužil u armády, už odpoledne na facebooku, kam napsal: „Dneska možná umřu, ale budu mít klid. A víte, co? Může za to moje žena.“

Právě jeho manželka, která byla také v ohrožení života, stihla včas utéct z domu. V ten moment byly hlídky policie už na cestě a jelikož se muž v domě zabarikádoval, musela nastoupit také čtveřice vyjednavačů.

„Začalo to nejprve přes telefon a později tváří v tvář přes okno. Choval se takzvaně tvrdohlavě, což sám o sobě tvrdil, že je ve znamení střelce a neustupuje. Chtěl, aby ho policie zastřelila a odnesla v černém pytli nohama napřed. To byl jeho cíl,“ řekl Richard Kraus, který je jedním z vyjednavačů, televizi Prima.

Po zhruba třech hodinách si mohli všichni oddychnout. Vyjednavač na muže s vojenským výcvikem zkusil direktivní jednání a čtyřicetiletý muž se vzdal.

AKTUALIZACE 4. srpna: Obviněný muž skončil ve vazbě. U soudu mu hrozí až 10 let ve vězení 

Foto Bezedný Frank

Štítky dům, Raspenava, policie, Richard Kraus, TV Prima, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muži, který se zabarikádoval v domě v Raspenavě, hrozí až deset let za mřížemi  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.