Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Co se stalo ve Vaňurovce? Svědek viděl, jak žena vypadla z okna. V bytě došlo k násilí

Řadu otazníků zatím vzbuzuje případ, ke kterému došlo ve středu v noci v paneláku v liberecké Vaňurově ulici. Dvě minuty před třiadvacátou hodinou přijali policisté na tísňové lince oznámení, že z okna bytu ve zvýšeném přízemí vypadla žena. Za ní pak vyskočil muž, který ženu odtáhl neznámo kam. Na místo okamžitě přijelo několik jednotek policistů, kteří od té doby po obou lidech pátrají.

Do redakce nám během čtvrtka přichází desítky dotazů. Co se stalo? Sami policisté pořádně nevědí. V ruce mají jen svědectví muže, který volal na tísňovou linku, v té době se snad měl pod okny bytu u kontejnerů pohybovat další svědek. I po něm pátrá policie a potřebuje jeho výpověď.

Policisté od té doby pročesávají okolí a prohledali také byt, ve kterém k události došlo. „V bytě pak kriminalisté nalezli a zajistili více jak stovku trasologických stop a také stopy, z nichž bylo zřejmé, že v bytě došlo k násilnému jednání,“ uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Jde o čtyřiadvacetiletou Ukrajinku

Policie už také zná totožnost ženy, po které pátrá. Jedná se o čtyřiadvacetiletou Ukrajinku Valentynu Poštakovou. Je možné, že je zraněná, či ohrožená na životě. "Všechny dosavadní rozsáhlé pátrací akce zrealizované za účelem jejího nalezení, byly prozatím neúspěšné. Žádáme o pomoc i veřejnost. Poznává-li někdo ženu na fotografii a ví, kde se nachází, případně s kým, ať neprodleně kontaktuje policisty na lince 158," říká mluvčí.

Pokud jde o to, co se v bytě stalo, a kdo tam vlastně byl, není úplně jasno. „Nyní musíme vyhodnotit všechny zajištěné stopy  a na jejich základě natipovat okruh osob, které se v bytě v inkriminovanou dobu pohybovaly a vědí, k čemu uvnitř došlo,“ informovala Suchánková.

Pětiletý chlapeček je v pořádku

V bytě se také nacházel pětiletý chlapeček, který byl celému incidentu přítomen. Podle policie je v pořádku, nejprve se o něj postarali sami zasahující policisté a poté ho předali do dětského zařízení.

V dané záležitosti, kromě vyhlášení pátrání, by policistům značně pomohl svými informacemi i muž, který se údajně v inkriminovanou dobu - tedy kolem 23. hodiny dne 10. 8. 2016, pohyboval v ulici Vaňurova poblíž laviček a kontejneru na odpadky. Žádáme jej, aby se nakontaktoval na policisty buď prostřednictvím linky 158, nebo se obrátil na jakoukoliv policejní služebnu.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky okno, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co se stalo ve Vaňurovce? Svědek viděl, jak žena vypadla z okna. V bytě došlo k násilí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.