Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté lokalizovali sebevraha díky mobilnímu telefonu, zachránili mu tím život

Rychlý zásah policistů z Jablonce nad Nisou zachránil život zoufalému šestatřicetiletému muži, který se rozhodl spáchat sebevraždu. O tom v pátek dopoledne informoval svou matku, které svůj plán zatelefonoval. Ta neváhala a vše oznámila policistům, kteří muže zhruba po dvou hodinách stihli najít živého a zdravého.

Pátrací akci po muži se sebevražednými sklony policisté rozjeli v pátek po půl desáté dopolední. „Policisté vzhledem k závažnosti případu ihned začali po muži, který měl v úmyslu spáchat sebevraždu, intenzivně pátrat,“ řekla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Do pátrací akce byli zapojeni policisté a také psovod se služebním psem. Jablonečtí policisté si také na pomoc vyžádali i vrtulník z Letecké služby v Praze. "Ten naštěstí nemusel vzlétnout, jelikož se muže podařilo policistům v lese, přibližně 200 metrů od ulice Na Úbočí v Rýnovicích, krátce po poledni nalézt, a to na základě lokalizace mobilního telefonu, která policisty navedla do určité oblasti,“ dodala mluvčí.

Muž byl v pořádku, živý a zdravý. Nicméně i jim říkal, že chce spáchat sebevraždu, ať z místa odejdou. „Vzhledem k této skutečnosti policisté zajistili jeho převoz záchrannou službou do Krajské nemocnice v Liberci,“ uzavřela Sochorová.

Foto Dominik Svoboda

Štítky sebevražda, Jablonec nad Nisou, Praha, Krajská nemocnice Liberec, Rýnovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté lokalizovali sebevraha díky mobilnímu telefonu, zachránili mu tím život  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.