Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podvodnice předstírala odečet vody, seniora okradla o statisícové úspory

O všechny úspory okradla neznámá zlodějka seniora z Turnova. Pětadevadesátiletému muži z jeho bytu zmizelo 175 tisíc korun poté, co se mu do domácnosti vetřela žena pod záminkou odečtů vody a vrácení přeplatku. Policisté varují všechny seniory, kteří jsou nejohroženější skupinou, aby dobře uvážili, koho si pouští do bytu.

Neznámá žena zazvonila u dveří rodinného domu v úterý odpoledne. Senior jí pustil do domu a po předstírané prohlídce vodoměru ve sklepě za ním došla do kuchyně, aby se s ním údajně finančně vypořádala. Z toho důvodu si senior připravil své dvě peněženky. „Žena před ním vytáhla tři dvoutisícové bankovky, ale ty si nakonec ponechala a z domu odešla, aniž by  mu nějaké peníze vyplatila,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková. Po jejím odchodu muži navíc chyběly obě jeho peněženky s úsporami ve výši 175 tisíc korun.

Podvodnice si podle muže nekontrolovaně běhala po domě a vymyslela si například také to, že musí v koupelně zkontrolovat tlak vody. „Senior si vůbec neuvědomuje, ve kterém okamžiku ho okradla,“ dodala mluvčí. 

Ženu senior popsal jako tmavovlásku ve věku kolem 40 let, středně silné postavy. Mluvila česky bez přízvuku a vystupovala suverénně a přátelsky. „Venku na ni čekal nějaký člověk, v tuto chvíli nevíme ani to, zda to byl muž nebo žena,“ poznamenala mluvčí policie.

Policisté případ vyšetřují jako krádež, kde zlodějce hrozí až pět let za mřížemi. „V této souvislosti doporučujeme, aby ohrožené seniory zastupoval v jejich finančních záležitostech někdo z rodiny a nebo jiná důvěryhodná osoba. Pokud senior podvodníka do své domácnosti nevpustí a rovnou ho odkáže na další osobu, je velmi pravděpodobné, že se obětí trestného činu nestane,“ uzavřela Baláková.

Štítky dům, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodnice předstírala odečet vody, seniora okradla o statisícové úspory  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.