Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Roubenka v Jizerkách téměř lehla popelem, škoda se přibližuje k milionu korun

Popelem lehla velká část roubenky v Lučanech nad Nisou, která začala hořet včera po čtvrté hodině odpolední. Při příjezdu čtyř jednotek hasičů šlehaly ze střechy vysoké plameny, škoda se i proto přibližuje k milionu korun. Požár si naštěstí nevyžádal zranění nikoho z hasičů ani obyvatel roubenky.

„Při příjezdu jednotek bylo požárem zasaženo celé podkroví a střecha jednopodlažní roubenky,“ potvrdil hasičský komisař Daniel Mlčoch.

Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu v 18:30, i díky nasazení speciálního vysokotlakého zařízení Cobra v kombinaci s třemi vodními proudy.

Cobra, kterou hasiči použili, je speciální hasicí zařízení, které umí proříznout různě silné stěny, pláště budov nebo střechy. Dovnitř vpraví pomocí trysky vodní mlhu, která se okamžitě promění v páru a prostor ochladí. Zařízení zvládne prorazit cihlovou zeď o šíři až jeden metr a umí si poradit i s dalšími stavebními materiály.

„Po lokalizaci požáru hasiči vyhledávali pomocí termokamery skrytá ohniska požáru, která následně dohašovali. Velitel zásahu nechal dále zřídit kyvadlovou dopravu vody cisternami a hasiči pracovali po celou dobu zásahu kvůli silnému zakouření v dýchací technice,“ uzavřel Mlčoch.

Podle šetření na místě zavinila požár nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm. Škoda je předběžně vyčíslena na 900 tisíc korun.

Foto HZSLK

Štítky požár, Jizerské hory, střecha, Lučany nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roubenka v Jizerkách téměř lehla popelem, škoda se přibližuje k milionu korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.