Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

FOTO: Msta za štěkot? V Růžodole kdosi polil psa kyselinou

Jsou věci, které jednoduše může udělat jen psychicky narušený člověk. Zřejmě někdo takový řádí v Kubelíkově ulici v Horním Růžodole. Neznámý tyran tam v pondělí dopoledne polil psa pobíhajícího po zahradě louhem nebo jinou kyselinou. Poleptaný pes přitom smrti unikl už jednou, kdy mu někdo přes plot hodil otrávený buřt se vzkazem, že štěkání musí přestat.

„Oba incidenty může mít na svědomí stejná osoba,“ říká majitelka poleptaného psa Lucie Matíková. Oběma případy se teď zabývají policisté, kteří si tento týden vyžádali také vzorky chemikálie. „Obešli jsme pozemek a zjistili, že je rozežraná barva u vstupní branky a na schránce. Vzorky si odebrala policie,“ dodala majitelka psa.

Psa kdosi poleptal v pondělí mezi osmou hodinou ranní a polednem. „Pes v ten moment nejspíš ležel u branky a někdo na něho vylil žíravinu. Naštěstí dotyčná osoba minula oči a čenich. Má poleptaný pravý bok, ucho a vnitřní stranu zadní nohy. Na veterinární klinice v Hanychově nám lékařskou zprávou potvrdili, že pes byl opravdu poleptán chemikálií,“ shrnula Lucie Matíková.

Majitelka psa vidí souvislost mezi posledním útokem a pokusem o otrávení psa z konce července, kdy rodině kdosi na zahradu hodil otrávený buřt. Pes se naštěstí otrávené uzeniny ani nedotkal. Ve schránce pak majitelé našli vzkaz, že štěkání psa musí přestat.

„Je možné, že vzkaz souvisí s otráveným masem a poleptáním. Bydlíme zde pět let a za celou dobu si nikdo osobně stěžovat nepřišel. Pokud by dotyčný slušně přišel, představil se a sdělil, že má nějaký problém, mohli jsme ho adekvátně vyřešit. Bohužel se tak doposud nestalo,“ doplnila majitelka poleptaného psa. „Ptali jsme se dalších sousedů, zda jim vadí štěkot či přítomnost psů na zahradě. Zatím jsme se nesetkali s negativní reakcí,“ dodala.

Podle Lucie Matíkové psi bývají na zahradě sami jen dopoledne, odpoledne jsou s rodinou a na noc jsou v domě. „Nikdy nikomu neublížili, jsou poslušní,“ uzavřela.

Případ tak i nadále zůstává v šetření policie, která pátrá po neznámém pachateli.

Foto Facebook

Štítky pes, zahrada, Růžodol, Liberec VII-Horní Růžodol, kyselina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Msta za štěkot? V Růžodole kdosi polil psa kyselinou  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.