Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Návštěvníky festivalu Mácháč ohrožoval arabsky hovořící muž s nožem. Vykřikoval Allahu Akbar

Nepříjemný zážitek si z festivalu Mácháč odveze několik účastníků, které dnes ráno obtěžoval pětadvacetiletý muž. Mladík s českým občanstvím a alžírským otcem musel být z akce vykázán ostrahou. Právě na ostrahu vytáhl po vyvedení z areálu nuž, kterým začal šermovat a vykřikoval Allahu Akbar. Celý incident se naštěstí obešel bez zranění. Muž po incidentu skončil v policejní cele.

„S nožem v ruce vyhrožoval stejně i návštěvníkům akce, kteří ho pro jeho agresivní chování napomínali. K muži se na místě přihlásil jeho o tři roky mladší známý. Ten se ho odtud snažil odvést, nicméně i on prohlašoval Allahu Akbar, což u přítomných vyvolávalo velmi negativní emoce,“ potvrdila mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté, které na Mácháč přivolali svědci, byli na místě do dvou minut od přijetí oznámení a muže z Prahy zadrželi. Ten se nyní nachází v policejní cele. „Vyšetřovatel ve věci zahájil úkony trestního řízení pro přečiny nebezpečného vyhrožování a výtržnictví,“ dodala mluvčí.

Policisté ho bezprostředně po jeho zadržení podrobili dechové zkoušce a orientačnímu testu na drogy. Dechové zkouška ukázala, že má v sobě 1,79 promile alkoholu a test na drogy byl pozitivní na amfetamin a opiáty. Jeho mladší známý z Karlových Varů, kterého policisté dnes ráno v souvislosti s incidentem zajistili, se bude zodpovídat z neuposlechnutí výzvy úřední osoby. I on byl pod vlivem drog.

Foto Dominik Svoboda

Štítky droga, Praha, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvníky festivalu Mácháč ohrožoval arabsky hovořící muž s nožem. Vykřikoval Allahu Akbar  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.