Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladík, který ohrožoval návštěvníky festivalu Mácháč, skončil ve vazbě

Pětadvacetiletý agresor, který se postaral o pořádný rozruch na festivalu Mácháč, sedí ve vazbě. Rozhodl o tom dnes státní zástupce a soudce. Mladík s alžírskými kořeny musel být v sobotu ráno z festivalového areálu vykázán, jelikož nožem ohrožoval další návštěvníky a ostrahu. Při tom měl podle policie vykřikovat Allahu Akbar.

„S nožem v ruce vyhrožoval ostraze i návštěvníkům akce, kteří ho pro jeho agresivní chování napomínali. K muži se na místě přihlásil jeho o tři roky mladší známý. Ten se ho odtud snažil odvést, nicméně i on prohlašoval Allahu Akbar, což u přítomných vyvolávalo velmi negativní emoce,“ potvrdila mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté, které na Mácháč přivolali svědci, byli na místě do dvou minut od přijetí oznámení a muže z Prahy zadrželi. Ten je nyní ve vazbě. „Vyšetřovatel mu včera předal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečiny nebezpečného vyhrožování a výtržnictví a potom, co ho vyslechl jako obviněného, podal státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vyšetřovací vazby. Důvodem byla obava, že by ve své trestné činnosti pokračoval. Státní zástupce a dnes odpoledne také soudce tento podnět akceptovali a soudce ho dnes poslal do vyšetřovací vazby,“ dodala mluvčí.

Policisté mladíka bezprostředně po jeho zadržení podrobili dechové zkoušce a orientačnímu testu na drogy. Dechové zkouška ukázala, že má v sobě 1,79 promile alkoholu a test na drogy byl pozitivní na amfetamin a opiáty. Jeho mladší známý z Karlových Varů, kterého policisté dnes ráno v souvislosti s incidentem zajistili, se bude zodpovídat z neuposlechnutí výzvy úřední osoby. I on byl pod vlivem drog. 

Foto Dominik Svoboda

Štítky státní zástupce, droga, Praha, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík, který ohrožoval návštěvníky festivalu Mácháč, skončil ve vazbě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.