Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Agresor málem zabil bezdomovce, u soudu vyfasoval 16 let za mřížemi

Přesně šestnáct let stráví ve vězení se zvýšenou ostrahou muž, který loni před Vánoci brutálně napadl bezdomovce v Novém Boru. Rozhodl tak dnes krajský soud v Liberci. Případ tím končí, práva na odvolání se vzdali státní zástupce i obžalovaný, který musí zaplatit více než milion korun. Tolik stály léčebné výlohy napadeného muže.

K incidentu došlo 19. prosince odpoledne poblíž vlakové zastávky v Novém Boru. Brutální agresor směřoval podle spisu celý útok především na hlavu překvapeného bezdomovce. Toho si devětadvacetiletý Jakub Berko z Teplic dopředu vytipoval.

„Bezprostředně po dokonání činu kontaktoval z telefonní budky na nádraží prostřednictvím linky 158 policisty, k činu se spontánně doznal a vyčkal na místě jejich příjezdu. Napadený muž je nyní v péči lékařů krajské liberecké nemocnice s nejasnou prognózou,“ popsala po činu mluvčí policie Ivana Baláková.

Agresor měl jasný plán – brutálním útokem se chtěl dostat do vězení. Státní zástupce Radim Kadlček také v závěrečné řeči upozornil na to, že Berko jednal pod vlivem silné frustrace. „Měl komplikovaný a rozporuplný vztah k matce a nebyl opětován jeho cit a snaha o navázání vztahu s jiným mužem. Chtěl přitáhnout jejich pozornost a ukázat jim, že je schopen něčeho velkého,“ řekl státní zástupce.

Zatímco dvaačtyřicetiletý muž bez domova bojoval v liberecké nemocnici o život, brutální agresor skončil v cele a hrozilo mu 20 let ve vězení či dokonce výjimečný trest. Nakonec ale vyfasoval "jen" 16 let.

Foto Dominik Svoboda

Štítky bezdomovec, věznice, státní zástupce, Nový Bor, Vánoce, Liberec, Krajská nemocnice Liberec, Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresor málem zabil bezdomovce, u soudu vyfasoval 16 let za mřížemi  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.