Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tohohle řidiče na silnici potkat nechcete. Kvůli chybě pronásledoval řidičku, poté do ní naboural

Pro některé řidiče by zavedení psychotestů v autoškole nejspíš znamenalo konec řízení. Do řady takových řidičů by se nejspíš přidal čtyřicetiletý majitel Volkswagenu Golf, který ve středu večer pořádně vyděsil sedmapadesátiletou řidičku. Tu pronásledoval ulicemi České Lípy a nakonec do ní ještě naboural. Důvod? Omezila ho na kruhovém objezdu.

Celý incident začal na kruhovém objezdu pod nemocnicí. Žena údajně řidiče omezila a za to se jí podle všeho chtěl řidič Volkswagenu pomstít. „Jak jinak si vysvětlit, že se na její vozidlo "nalepil" a nepustil ji z dohledu. Žena projela od kruhového objezdu ulicemi Žitavská, Východní, Hrušínského, Dlouhou a Bardějovskou ulicí a snažila se ho  setřást, to se jí ale bohužel nepovedlo,“ vysvětlila mluvčí policie Ivana Baláková.

Celé drama vyeskalovalo, když na křižovatce ulic Bardějovská a U Nemocnice odbočila do Bardějovské ulice. Tam ji řidič golfu začal předjíždět přes plnou čáru a úmyslně do ní naboural. Náraz její vozidlo odhodil na obrubník. „Agresivní řidič vystoupil ze svého auta a křičel na ní, že za ní jel schválně, aby jí vysvětlil, že má vrátit řidičský průkaz. Žena si v obavě o své zdraví přivolala prostřednictvím linky 158 na pomoc policisty,“ dodala mluvčí policie.

Před muži zákona se čtyřicetiletý muž všemožně obhajoval a vinu za nehodu svaloval na řidičku. „Policisté již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci se škodou 53 tisíc korun. Hyundai řidičky je po nehodě nepojízdný a musí do servisu. Další právní kvalifikace případu se bude odvíjet mimo jiné i od toho, co vypoví svědci, kteří pronásledování viděli,“ uzavřela mluvčí policie.

Foto Dominik Svoboda

Štítky kruhový objezd, Volkswagen Golf, Česká Lípa, policie, Volkswagen, Hyundai

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tohohle řidiče na silnici potkat nechcete. Kvůli chybě pronásledoval řidičku, poté do ní naboural  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.