Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V průmyslové zóně Vesecko opět hořelo. Škoda se pohybuje kolem 10 milionů korun

Deset měsíců po tragickém požáru v průmyslové zóně Vesecko u Turnova se na stejné místo opět sjeli hasiči. Dnes v noci jim totiž bylo oznámeno, že v jednom z objektů hoří obráběcí stroj. Ten se ještě před jejich příjezdem pokusili uhasit zaměstnanci, to se jim ale nepovedlo a plameny tak museli krotit až přivolaní hasiči. Škoda jde do milionů korun.

O požáru se hasiči dozvěděli před půl třetí ranní. Plameny se jim podařilo lokalizovat po dvaceti minutách a kompletně uhasit požár zhruba po hodině. „Kvůli silnému zakouření zasahovali hasiči v dýchací technice. Během zásahu využívali termokameru, kterou použili také na kontrolu střešního pláště,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Požár halu nijak nepoškodil, přesto se odhadovaná škoda vyšplhala na 10 milionů korun. Hasiči zásahem uchránili majetek v hodnotě 300 milionů korun. Příčina vzniku požáru je v šetření hasičských vyšetřovatelů.

Je to přitom deset měsíců, co hasiči ve stejné průmyslové zóně bojovali s jedním z největších požárů v Libereckém kraji za poslední roky. Při požáru v průmyslové zóně Vesecko zemřela 3. prosince žena a následkům zranění později podlehl v nemocnici muž. Podle šetření začalo hořet v plnírně plynů do sprejů. Společník firmy Jan Holas už dříve uvedl, že se nenadále vznítily a následně vybuchly hořlavé látky. Požár v turnovské firmě byl loni pro hasiče v Libereckém kraji nejsložitějším zásahem. Hašení trvalo 34 hodin, několik dalších dnů muselo být požářiště pod kontrolou. Při likvidaci požáru se na Vesecku vystřídalo přes 200 hasičů ze 46 jednotek. Škodu hasiči odhadli na 40 milionů korun. 

Foto HZSLK

Štítky průmyslová zóna, požár, Turnov, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V průmyslové zóně Vesecko opět hořelo. Škoda se pohybuje kolem 10 milionů korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.