Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Posun ve vyšetřování? V bazénu chyběla mříž, kus zdiva a kachliček, říká návštěvnice libereckého bazénu

Policie zveřejnila další nové podrobnosti k případu tragického úmrtí čtrnáctiletého chlapce v libereckém bazénu. Podle dnes provedené pitvy zemřel mladík v sobotu večer následkem udušení. Jak k tragické události došlo, stále vyšetřuje kriminální policie. V komentářích na našem webu se ale objevilo několik šokujících informací od vás, našich čtenářů.

„Byli jsme tam s manželem a mým synem, kterému je 11 let. Když jsme přišli do toho venkovního bazénu, řádila tam parta kluků. Nic neobvyklého, nebyli jsme jako děti jiní, křičeli a hráli prý na "babu". Chvilku jsme tam jen tak plavali a pak se zapnul ten cyklus "divoké řeky", tak jsme plavali ve směru toku. U toho otvoru jsme si všimli kluka a když jsme "objeli" to kolo znovu k tomu otvoru, tak už tam chlapec nebyl,“ napsala Drbně čtenářka Michaela. Ta podle svých slov veškeré informace předala policii.

„Po skončení toho cyklu, manžel ještě s jedním pánem zjistili, že jsou na dně kachličky a kousky zdiva. Tak je společně začali vyndávat na okraj bazénu. Na to vylezl ten mladý plavčík a zajímal se, odkud to je. Říkali jsme mu, že nevíme, načež si můj manžel vzal potápěcí brýle od mého syna a zjistil, že tam je propadlá mříž směrem dovnitř u toho odtoku. V tu chvíli jsem se zeptala plavčíka, jestli je možné, aby to nasávalo, že u toho otvoru byl kluk a pak zmizel. Plavčík nám tvrdil, že to rozhodně nasávat nemůže, že to pouští vodu akorát dovnitř. Tak jsem mu říkala s mužem, že tam bylo dítě a pak už tam nebylo. Na to nám plavčík řekl, že nás poprosí, abychom opustili prostor, abychom se nepořezali o ty zbývající části zdi, které byly na dně,“ doplnila čtenářka.

Možná právě i proto pracuje policie s variantou, která by znamenala pochybení zaměstnanců bazénu. „Kriminalisté, kteří věnují šetření tragického případu velkou pozornost, budou žádat o vypracování znaleckých posudků vztahujících se k bezpečnostním opatřením v zařízeních, jako jsou bazény a plovárny a zjišťovat, proč a za jakých okolností k tragédii došlo a případnou konkrétní trestně-právní odpovědnost,“ dodala dnes mluvčí policie Vlasta Suchánková.

K tragickému úmrtí došlo v sobotu večer, podle našich informací při hře s kamarády, kterým se mladík ztratil z dohledu. Proto prohledali „divokou řeku“ a po pár minutách ho šli hledat ven. Když ho nikde nenašli, nahlásili vše plavčíkům a poté se rozjela velká pátrací akce po jejich kamarádovi.

Kolem jedenácté hodiny objevili potápěči tělo čtrnáctiletého mladíka v odtokovém potrubí „divoké řeky.“ Podle našich informací se ho podařilo vyprostit až po několika hodinách. Přivolaný lékař pouze konstatoval smrt. Jakákoliv resuscitace byla už zbytečná.

Po chlapci začali policisté pátrat kolem deváté hodiny večerní. „Tuto skutečnost policistům oznámil jeho otec s tím, že jeho syn odešel odpoledne do plaveckého bazénu v Liberci, domů se nevrátil a v areálu bazénu ho dosud s plavčíky nenašel,“ uzavřela mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Štítky bazén, policie, manželé, divoká řeka, zdivo, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kateřina Landová

Zbytečná? Chcete říct, že se tomu dalo zabránit?

Pondělí, 5. září 2016, 20:15Odpovědět

Dagmar Hanušová

To je příšerné.....chudák klučina,chudáci rodiče.....je to šílená tragédie,zbytečná smrt tak mladého člověka :/ Upřímnou soustrast,hodně sil celé rodině .

Pondělí, 5. září 2016, 18:03Odpovědět

Posun ve vyšetřování? V bazénu chyběla mříž, kus zdiva a kachliček, říká návštěvnice libereckého bazénu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.