Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sebevražedkyni zachránili turisté. Všimli si odstaveného auta u lesa

Osud přináší jak smutné, tak veselé konce. Zatímco v posledních dnech jsme vám přinášeli spíše ty smutné, najdou se i momenty, kdy nad některými z nás nejspíš stojí „anděl strážný.“ Své by o tom mohla vyprávět sedmapadesátiletá žena z Českolipska. Ta se v sobotu rozhodla ukončit život v autě, když si do kabiny zavedla hadici s výfukovými zplodinami. Jen díky pozornosti kolemjdoucích turistů se zoufalou ženu podařilo zachránit.

K pokusu o sebevraždu se žena odhodlala v sobotu po poledni. Do kabiny auta si zavedla hadici od vysavače, kterou přidělala na výfuk auta. V ten samý moment po Jablonečské cestě, u které auto stálo, procházela dvojice žen se svým jedenáctiletým chlapem. „Jedna  z žen si všimla na okraji lesa zaparkovaného osobního vozidla, z jehož výfuku vedla hadice od vysavače do zadního okna vozu. U auta běžel motor a bylo vidět, že na zadní sedačce někdo sedí,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Žena okamžitě běžela k autu a otevřela všechny dveře a vypla motor. Potom společně se svou sestrou poskytla laickou první pomoc přiotrávené ženě. Mladší z dvojice žen u malátné a dezorientované pacientky zůstala, druhá běžela přivolat zdravotnickou záchrannou službu. „V tomto místě totiž není žádný signál  pro mobilní telefony a tak musela ujít kus cesty, než se jí na záchranáře podařilo dovolat. Žena pak rovnou zůstala poblíž silniční komunikace, aby mohla lépe navigovat sanitu,“ dodala mluvčí policie. Mezi oběma sestrami pak jako spojka působil teprve jedenáctiletý chlapec, který vyřizoval jejich vzájemné vzkazy.

Ženu do liberecké nemocnice později transportoval vrtulník. Ona svým zachránkyním potvrdila, že měla v úmyslu ukončit svůj život. „Díky příznivému osudu, který v sobotu po poledni poslal do lesa u Jablonečku trojici turistů z Litoměřicka, se jí její záměr naštěstí nezdařil. Všem třem patří za jejich pomoc velké poděkování,“ uzavřela mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky les, hadice, okres Česká Lípa, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sebevražedkyni zachránili turisté. Všimli si odstaveného auta u lesa  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.