Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Agresor nejprve ženu znásilnil, poté ji chtěl zabít. Policie ho dopadla během pár hodin

Až osmnáct let za mřížemi hrozí nenapravitelnému recidivistovi z Jablonecka, který začátkem záři napadl ženu, kterou pár hodin před tím poznal v jedné z restaurací. Třiapadesátiletý muž svou o čtrnáct let mladší oběť znásilnil a poté se ji pokusil zabít. Za to mu hrozí až osmnáct let za mřížemi.

K incidentu došlo druhý zářijový den, kdy žena přijela do Jablonce nad Nisou. Poté, co se se v centru města ubytovala, vyrazila do jedné z restaurací, kde se setkala s neznámým mužem, se který popíjela alkohol. Až později se ukázalo, že tohle setkání mohlo mít pro ženu fatální následky.

Žena s mužem strávila v restauraci nějaký čas, poté se společně přesunuli do Penny Marketu, kde si koupili další alkohol a pokračovali v popíjení.

„Když se začalo stmívat, muž ženu fyzicky napadl a proti její vůli na ní vykonal pohlavní styk. Poté, co dosáhl svého, začal ženě vyhrožovat, že ji zabije. Nešlo ale pouze o výhrůžky, ženu se skutečně pokusil na místě usmrtit. To se mu naštěstí nepodařilo, a to díky náhodnému chodci, kterým byl vyrušen,“ shrnula mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Pomoc žena našla u náhodných kolemjdoucích, kteří zavolali policii. Podle popisu se policistům podařilo násilníka vypátrat během několika hodin. Muž se stále pohyboval v okolí Penny Marketu.

Agresor tak skončil v policejní cele a následně ve vazbě, kde si posedí až do vynesení rozsudku. Třiapadesátiletý muž by totiž na svobodě mohl být svému okolí nebezpečný. Za násilné a mravnostní trestné činy si totiž v minulosti odseděl už 18 let a stejný trest mu hrozí i nyní. Napadená žena se po jeho útoku bude ze svých poranění zotavovat minimálně šest týdnů.

Policisté teď žádají všechny svědky, kteří si 2. září večer v okolí Penny Marketu v Olbrachtově ulici v Jablonci nad Nisou všimli čehokoliv divného, aby kontaktovali policisty na lince 158.

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, restaurace, Penny Market, okres Jablonec nad Nisou, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresor nejprve ženu znásilnil, poté ji chtěl zabít. Policie ho dopadla během pár hodin  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.