Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hasiči likvidovali požár v Českém ráji, pomáhal i vrtulník

Hasiči dnes odpoledne likvidovali požár paseky v Českém ráji. Hašení lesa nedaleko obce Kacanovy na Semilsku komplikoval nepřístupný terén a také vysoké teploty. Na pomoc proto přiletěl policejní vrtulník s vakem, který provedl šest shozů hasební látky, sdělila mluvčí hasičského záchranného sboru Zdenka Štrauchová.

"Kouř vycházející z lesa byl hasičům ohlášen ve 12:35. Na místo bylo povoláno šest jednotek se sedmi cisternovými automobilovými stříkačkami," doplnila mluvčí. Plameny podle ní zpočátku dosahovaly až dvoumetrové výšky. "Zasažena byla osázená paseka se stromy vysokými kolem 70 centimetrů, na některých místech se požár dostal mezi skály," řekla.

Vzrostlé stromy se podle Štrauchové podařilo hasičům před plameny uchránit. Rozsah požáru byl odhadnut na 60 x 100 metrů. "Těsně před 17:00 hlásil velitel zásahu na operační středisko likvidaci, na dohlídku zůstala místní jednotka," dodala mluvčí. Odhad škod ani příčiny požáru zatím hasiči neznají.

Štítky požár, Český ráj, Hasičský záchranný sbor, okres Semily, Kacanovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči likvidovali požár v Českém ráji, pomáhal i vrtulník  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.