Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Stopaři zastavila žena, která se chtěla v autě nejspíš zabít. V plné rychlosti narazila do zdi domu

Jen těžko si lze představit pocity, které musel koncem května zažívat osmapadesátiletý stopař, kterému ujel vlak. Muž si ve večerních hodinách zastavil auto jedoucí ze Semil na Slané. To se mu málem stalo osudné. Osmatřicetiletá řidička Peugeotu 306, která mu zastavila, měla totiž nejspíš v plánu spáchat sebevraždu. Po zběsilé jízdě nabourala v plné rychlosti do zdi domu a spolujezdce těžce zranila.

„Z prvotních informací vše vypadalo jako klasická dopravní nehoda. Ke zvratu došlo poté, co byl spolujezdec schopen výslechu a byly k dispozici některé znalecké posudky,“ vysvětlila mluvčí policie Vlasta Suchánková.

V případě, že bude žena postavena před soud a ten ji uzná vinou ze zločinu vraždy ve stadiu pokusu, hrozí jí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Sama vyvázla s lehkým zraněním

K nehodě došlo už 28. května. Žena po projetí pravotočivé zatáčky vyjela mimo vozovku a čelně narazila do zdi domu. Náraz byl tak silný, že vozidlo se od zdi odrazilo a narazilo do zděné stavby plynárenského zařízení. V autě v tu dobu seděl kromě řidičky i stopař, kterého náraz vymrštil mimo vozidlo. „Utrpěl vážné zranění, které si vyžádalo převoz do nemocnice a následnou hospitalizaci. Sama řidička utrpěla zranění lehké,“ doplnila mluvčí policie.

Jako první byla u dopravní nehody semilská policejní hlídka, kterou předtím řidička ohrozila v zatáčce poté, co částečně vjela do protisměru. Střetu s jejím vozem se policisté stačili vyhnout, následně ihned vůz obrátili a jeli za ní. Po ujetí zhruba pěti set metrů nalezli auto havarované. „Okamžitě pomohli zraněným a přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Následně pak po zadokumentování nehody zahájili úkony trestního řízení pro přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, neboť se řidička nechovala ohleduplně a ukázněně, nedbala zvýšené opatrnosti a způsobila nehodu, při které zranila sebe i spolujezdce,“ dodala mluvčí. Před nedávnem ale nehodu policisté překvalifikovali jako vraždu ve stadiu pokusu a to díky výpovědi stopaře.

Stále zvyšovala rychlost

„Auto si muž stopnul v osudný den ve večerních hodinách v obci Bořkov. Řidička pak během jízdy stále zvyšovala rychlost a v jednu chvíli najela i do protisměru, kde v tu chvíli projížděl policejní vůz. Aby se vyhnuli srážce s ním, strhl jí muž řízení. Ženu navíc žádal, aby zastavila, jinak z vozu vyskočí. Ta mu na to sdělila, že chce oba zabít a přidala plyn. Nárazu do zdi domu už nebylo možné zabránit,“ uzavřela mluvčí.

Po překvalifikování události na vraždu vyšetřovatel ženu umístili do vazby, aby něco podobného nemohla zopakovat. Vyšetřování případu stále probíhá a jeho součástí bude také celá řada znaleckých zkoumání, mimo jiné i zkoumání duševního stavu řidičky.

Foto Policie ČR

Štítky dům, havárie, Semily, Peugeot 306, úraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stopaři zastavila žena, která se chtěla v autě nejspíš zabít. V plné rychlosti narazila do zdi domu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.