Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dvojice mladíků se bavila zastrašováním řidičů. Mířili na ně pistolí, po jednom autě vystřelili

Kdo projížděl po páteční třetí hodině odpolední Lučany nad Nisou, asi na svou cestu dlouho nezapomene. Řada řidičů totiž musela čelit pohledu do hlavně namířené pistole, kterou na ně tasila dvojice mladíků. V jednom případě dokonce z pistole vyšel výstřel.

„Vyděšení řidiči raději na místě nezastavovali a pokračovali v jízdě dál. Někteří z nich pak kontaktovali tísňovou linku a o podezřelé dvojici policisty informovali. Na místo proto okamžitě vyrazily dvě motorizované hlídky, které povedené duo zadržely do několika minut,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté zjistili, že se jedná o devatenáctileté mladíky s trvalým bydlištěm na Jablonecku. Zajistili u nich plynovou pistoli, se kterou řidičům projíždějícím Lučany naháněli strach. „Dechová zkouška ukázala, že mají v sobě oba kolem 2,5 promile alkoholu a navíc byli i pod vlivem drog,“ dodala mluvčí.

Jeden z dvojice tvrdil, že pistoli použil k zastrašování řidičů proto, aby ho nechali přejít silnici. Ten druhý pro své chování žádné vysvětlení neměl. „Policisté jim již v této souvislosti ve zkráceném přípravném řízení předali záznam o sdělení podezření  ze spolupachatelství na přečinu výtržnictví. Za to jim nyní hrozí až dva roky odnětí svobody,“ uzavřela Baláková.

Foto Policie ČR

Štítky Lučany nad Nisou, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice mladíků se bavila zastrašováním řidičů. Mířili na ně pistolí, po jednom autě vystřelili  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.