Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Přeplavání Máchova jezera se málem stalo osudným pro šestnáctiletého chlapce

Včerejší sportovní kurz na Máchově jezeře mohl skončit tragicky pro šestnáctiletého chlapce. Ten společně se svými spolužáky měl přeplavat Máchovo jezero ze Starých Splavů z lokality Borný na hlavní pláž v Doksech. Mladému plavci ale na závěr tak náročného plaveckého úseku, který měří zhruba 1,5 kilometru, došly síly a vlivem celkového vyčerpání se začal topit.

„Na pomoc mu okamžitě přispěchali učitelé i studenti, kteří byli nejblíž. Topící se chlapec ale panikařil a ohrožoval všechny kolem sebe tím, že je tahal pod vodu. Nakonec ho s velkým úsilím na břeh dostali. Přivolaná lékařka zdravotnické záchranné služby pak mladíka ošetřila a poslala ho sanitou do českolipské nemocnice,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté proto nedoporučují plavcům, kteří nejsou trénovaní pro vytrvalostní plavání, aby se o přeplavání Máchova jezera pokoušeli. Přecenění fyzické kondice může mít v takovém případě tragické následky.

Foto pixabay.com

Štítky Máchovo jezero, Doksy, Borný, plavec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přeplavání Máchova jezera se málem stalo osudným pro šestnáctiletého chlapce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.